Hoppa till sidans innehåll

Herrar U20: LF Basket och Södertälje till final

12 MAJ 2012 18:28
Den första semifinalen i herrar U20 spelades mellan två lag som stångats i många Final Four mot varandra, LF Basket vs Sanda Wolves. I den andra semifinalen ställdes Södertälje mot Högsbo Basket.
  • Skapad: 12 MAJ 2012 18:28

LF Basket - Sanda WolvesFörsta perioden mellan LF Basket och Sanda Wolves är intensiv och jämn men där luleålaget ändå hade en liten ledning, 18-13. Lagen följdes åt i den andra perioden och LF leder med 31-25 i halvtidspausen. Bäst i Sanda så här långt är Johan Ganstrand och i LF är det ligaspelaren Samir Ali som visar vägen.

LF mixar zonpress med zonförsvar. I mittne på tredje perioden snor LF bollen och Samir Ali sätter sina 17:e poäng på snabbt uppspel. I anfallet efteråt sätter LF en 3p och tvingar Sanda till time-out med ställningen 45-33. Sanda kommer ut hungriga och spelar ett zonförsvar som gör LF stillastående. Sanda gör 5-0 och LF tar time-out för att samla krafterna.


Sanda åker på en osportslig foul och LF får två straffkast men missar båda. I det efterföljande anfallet sätter dock Johan Stenberg en 3-poängare. Men Sanda svarar genom Alexander Russom som sätter sin tredje 3-poängare för matchen och ställningen inför sista perioden är 48-43 till LF.

En fullsatt läktare och härlig stämning och två lag som krigar hårt bäddar för en spännande sista period och avslutning på den första semifinalen i Herrar U20. Johan Ganstrand gör sina 17:e poäng genom en lång 2p till 48-45 och Markus Williams blockar i nästa försvar. Johan Ganstrand, bästa poängplockare på Sanda, får sin femte foul och lämnar planen. Med fem minuter kvar sätter LF en 3p i hörnet och går upp i ledning med 54-46. När man i nästa försvar tvingar fram en 24-sekundersavblåsning tar Sanda time-out.

LF fortsätter att leverera efter time-outen och ökar ledningen till 59-46 innan de tvingar fram ytterligare en 24"-avblåsning. Sanda kliver upp i banan och kämpar i försvaret men LF kontrollerar matchen och använder klockan och vinner med 66-51. Matchens lirare utsågs till Samir Ali (19 poäng och 18 returer) i LF Basket och Alex Russom (14 poäng) i Sanda Wolves.


Södertälje BBK - Högsbo Basket
 I dagens sista match och den andra semifinalen i HU20 började Högsbo Basket matchen piggast och tog en tidig ledning med 7-2. Södertälje kom tillbaka genom bra attacker och efter att ha gjort 11-0 tog Högsbo time-out. Södertälje tryckte på och ledde med 22-9 efter första perioden.

Lagen följdes åt i andra perioden och det stod 37-24. Men när Södertälje startade andra halvlek med ett 10-2 ryck betydde det ledning med 47-26. Södertälje som spelade ett intensivt försvar varierade snabba uppspel med tålamod i anfall. Efter tre spelade perioder var ledningen 62-35 och Södertälje hade en fot i finalen. Den fjärde perioden kontrolleras av Södertälje som tillslut vinner med 79-58.

Matchens lirare i båda lagen utsågs till Anton Brandt i Högsbo Basket och till Erik Johansson (15 poäng) i Södertälje. En härlig prestation, värd att lyfta fram, som man inte ser allt för ofta var tripple-doublen av Södertäljes Mario Blazevic (10 poäng, 10 returer och 10 assists). 

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal