Hoppa till sidans innehåll

Kan Ullvi bryta ligaklubbarnas dominans?

17 MAJ 2013 11:16
Att Borås Basket, Solna Vikings och Södertälje BBK gått till Final Four i HU20 är ingen skräll. Det fjärde laget blir Ullvi Basket, som inte tänker nöja sig med att ha nått Final Four.
  • Skapad: 17 MAJ 2013 11:16

Final Four i U18- och U20-SM spelas i Täljehallen i helgen. Totalt 16 lag i fyra olika klasser spelar semifinal och finaler och fyra lag blir svenska mästare.

Att lag som Borås, Solna och Södertälje vinner USM är ingen ovanlighet. Kan Ullvi bryta ligaklubbarnas dominans?

Ullvi och Borås möts i ena semifinalen, Solna och Södertälje i den andra.

– Borås är ett kvickt och offensivt lag med många duktiga skyttar som vi måste störa. Defensivt kan vi vänta oss många olika former av zonpressar och dylikt.  Vi kommer försöka spela väldigt enkelt och vårda bollen. Då vi inte spelat seriematch på ett tag så är det dock osäkert var vi står, men dem här killarna har visat karaktär och kämpartakter under SM och hoppas vi kan plocka fram det även nu till helgen. Vi är väl inget skönspelande lag men är det någonting som kännetecknar oss är det nog offensiv returtagning, säger Ullvis coach Panagiotis Nikolaidis.


Borås är helt på det klara med vad som väntar.
USM är och skall vara något speciellt för ungdomsspelare, matcherna ger bra motstånd och något speciellt att träna inför. Långa tunga Ullvi med meriterande vinster mot bland annat Södertälje, det blir en rolig match. Kan vi spela vårt vanliga osjälviska lagspel med bra tempo och hårt pressande man-man så kommer det gå bra. Vi vill spela attraktiv basket som ett lag, det har gett oss framgångar under hela säsongen och jag hoppas att det fortsätter att göra det nu, säger Borås coach Magnus Jason.

I den andra semifinalen blir det en match mellan rivalerna seddan 1970-talet, Solna Vikings mot Södertälje BBK.

Södertälje är favoriter till SM-guldet med spelare som bland annat Tobias Borg men vi ser fram emot att möta dem och vi kan gå ut och spela avslappnat, pressen är inte på oss. Alla spelare måste våga ta för sig och visar hur bra de verkligen är! Vi måste även spela "vår" basket dvs bra solitt defense, organiserat och kontrollerat anfallsspel och spela tillsammans och skapa bra skott för varandra. Jag tycker att vi har många spelare att titta på, vi tycker att vi har det djupaste laget i HU20, säger Solnas Christer Sjögren.

Jag hoppas på ett bra Final Four och tycker det är kul att Ullvi har tagit sig vidare. Solna vann sin grupp och ser ut att bli ett riktigt tufft motstånd. Vi gör tre träningar tillsammans som lag och vi får hoppas att det räcker. Jag hoppas att alla spelare håller sig friska och att stjärnspelarna levererar. Jag tycker att man ska titta lite extra på Mario Blazevic, han gillar inte att förlora, säger Södertäljes Viktor Bengtsson.

 

---

>>> Matchfakta

Gå med i USM Final Four-eventet på Facebook och följ uppladdningen i veckan och allt i helgen! 

Använd hashtaggen #USMfinalfour på Twitter och Instagram och dela med dig av dina upplevelser!

 

Vi kommer utse bästa bilden med hashtag #USMfinalfour under USM Final Four.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal