Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Final Four-lagen: Åtta dagar kvar

04 MAJ 2012 11:30
I dag är det åtta dagar kvar till USM Final Four i Sundsvall, 12-13 maj. Nu startar vi nedräkningen, i form av en presentation av de deltagande lagen.
  • Skapad: 04 MAJ 2012 11:30

Varje dag kommer vi presentera ett damlag och ett herrlag, med start i dag med Luleå BG:s DU18-lag och KFUM Göteborgs HU18-lag.

Uppsala-20Basket

Uppsala Basket DU18
Uppsala har ett talangfullt lag med flera U18-landslagsspelare, men kommer att sakna tuffa poänggöraren Sofia Åkerman i Final Four på grund av en korsbandsskada.
- Det är lite smolk i glädjebägaren att vi har tre tjejer som går skadade och inte kommer att kunna vara med. Men det ska bli jättekul att få spela Final Four, och en bra avslutning på säsongen, säger coachen Peter Zarins.
Uppsala vann det avslutande gruppspelet på hemmaplan, efter segrar mot Fryshuset, Norrköping och Jämtland.
- Det var en stenhård grupp, där det inte var en enda lätt match, säger Zarins.
Uppsala har en bred trupp, och kommer trots skadeproblemen att mönstra ett riktigt bra lag i Sundsvall, där Sandra Hansson är stjärnan som sticker ut.
- Vi har ett bra försvar, som vi litar mycket på. Vi vill spela snabbt, men det är inte alltid vi gör det, säger Zarins.
Två bästa poänggörare: Sandra Hansson (12.0), Sofia Åkerman (11.9).
Fjolårsplacering: Utslagna i andra gruppspelet.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

 

kfumgöteborg

KFUM Göteborg HU 18

Laget spelade i grupp C under grundserien och kommer att ställas mot Fryshuset i den första matchen under Final Four-helgen. Göteborg har också tio vinster och en enda förlust. Kanske kan laget vara stommen till ett Göteborgslag i ligan igen, i framtiden?

Även här har vi ett lag som gärna trycker i tresiffrigt i poängkolumnen och det finns flera scorers som kan göra jobbet. Främst på den fronten är Göteborgs stolthet, 16-åringe Johan Löfberg, som snittar 21,5 poäng per match. Vi ser fram emot att se Johan och KFUM Göteborg i Sundsvall.

Två bästa poänggörare: Johan Löfberg (21.5), Behnood Behjoo (18.7).

Fjolårsplacering: Fjärdeplats.

FREDRIK THAVENIUS (This is a mailto link)

Skribent: Henning Johannesson/Fredrik Thavenius

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal