Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Final Four-lagen: En dag kvar

11 MAJ 2012 11:30
I dag är det bara en dag kvar till USM Final Four i Sundsvall, 12-13 maj. Vi avslutar nedräkningen och presentationen av de deltagande lagen.
  • Skapad: 11 MAJ 2012 11:30

Varje dag har vi presenterat ett damlag och ett herrlag, i dag med Södertäljes DU20-lag och Sanda Wolves HU20-lag.

 

SBBK

Södertälje BBK DU20

Flera av tjejerna i Södertäljes DU20-lag har redan ett SM-guld i år, och nu fortsätter jakten på ännu ett. Laget är favoriter till SM-guldet, men störs av skador.

- Ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag har för lag. Många har skavanker, så vi får se vilka vi kan matcha i helgen, säger Hanna Bouldwin.

Hon får hoppa in som head coach efter Jens Tillman som lämnat kringelstan.

- Det känns lite osäkert, men samtidigt riktigt kul. Det är skönt att tjejerna känner varandra så bra, det gör det lättare för mig, säger Hanna.

Favoritskapet har hon inget emot:

- Det är alltid bra att vara favoriter. Jag vill vinna det här, tjejerna vill vinna det jättemycket, och för klubben är det viktigt.

Den enda som definitivt är struken är Paulina Herschler, som kommer spela med U18. Men kommer spelare som Binta Drammeh, Amanda Zahui, Ulrica Holmqvist, Helena Kurt och Salome Kabengano till spel kanske det inte är hela världen.

Två bästa poänggörare: Binta Drammeh (32.0), Ulrica Holmqvist (19.0)

Fjolårsplacering: SM-guld.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

 

sandaNy

Sanda Wolves HU20

Sandas U20-herrar är skadedrabbade med tre av de fyra bästa poänggörarna, Adrian Thorängen, Jordan Peltier, Eric Andersson borta från Final Four-spelet.

- Vi har kämpat på bra trots skadorna, och visat att vi kan prestera genom att slå Srbija i Basketettan och tagit Södertälje till förlängning i andra omgången av USM-gruppspelet, säger coachen Henrik Johansson.

Han förfogar över ett ungt och hårt jobbande gäng.

- Vi lever och dör med ungdomliga entusiasm. De här killarna sliter till sista sekunden, det kan man alltid räkna med, säger Johansson.

I semifinalen ställs Sanda mot LF Basket.

- När vi har drabbats av skador har andra klivit fram, och det hoppas jag att de fortsätter att göra. Vi ska vara ödmjuka inför uppgiften, men självklart hoppas jag att vi tar oss till finalen, säger Johansson.

Två bästa poänggörare: Johan Ganstrand (20.3), Adrian Thorängen (16.8).

Fjolårsplacering: Silver.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

Skribent: Henning Johannesson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal