Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Final Four-lagen: Fem dagar kvar

07 MAJ 2012 11:30
I dag är det fem dagar kvar till USM Final Four i Sundsvall, 12-13 maj. Vi fortsätter nedräkningen och presentationen av de deltagande lagen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:19

Varje dag kommer vi presentera ett damlag och ett herrlag, i dag me Södertälje DU18-lag och Solna HU18-lag.

 

SBBK

Södertälje BBK DU18

Södertälje är som alltid favoriter i USM, men även om man har slagit de tre övriga lagen som kommer till Sundsvall tror SBBK-coachen Viktor Bengtsson på ett jämnt finalspel.

- Vi vann visserligen Scania Cup där alla fyra lagen var med, men jag tror inte att det har varit så här jämnt på DU18-nivån på många år, säger han.

Södertälje möter Fryshuset i semifinalen, en repris på fjolårsfinalen som Fryshuset då vann. Det är också ett lag man mött många gånger.

- Vi känner varandra väldigt bra. I Scania Cup fick vi stopp på dem och lyckades bra taktiskt. Men Ramunas är en skicklig coach och kommer säkert förändra en del och komma med nya tricks, säger Viktor Bengtsson.

Södertälje har ett jämnt lag på pappret, med sju-åtta spelare i rotationen, men saknar en stjärna på det sätt som många av de senaste årskullarna från Södertälje.

- Det gäller att få ut max av varje spelare i stället. Vår nackdel är att vi saknar stora spelare, därför spelar vi snabb basket och försöker nyttja det genom att pressa över hela banan och "gömma litenheten", säger Bengtsson.

Paulina Herschler är ett av de största utropstecknen i 94-årskullen, men efter sin korsbandsskada är hon fortfarande ett osäkert kort.

Två bästa poänggörare: Gabriella Frykbo (17.4), Anita Ilic (13.2).

Fjolårsplacering: Tvåa.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

 

Solna _Vikings_cmyk

Solna HU 18

Grabbarna från Solna lyckades så när gå obesegrade fram till Final Four. Laget förlorade en match och hamnade på tio segrar, det var bara rivalerna Fryshuset som lyckades knäppa solnaiterna på fingrarna. Hur klarar man pressen att stå emot dem i en eventuell final? Solna möter Borås i första matchen och kliver in med ett stort självförtroende. 198 cm Niklas Larsson är den som visar framfötterna med ett snitt på 14.9 poäng per match.  

Två bästa poänggörare: Niklas Larsson (14.9), Daniel Johansson (11.7).

Fjolårsplacering: Deltog ej.

FREDRIK THAVENIUS (This is a mailto link)

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal