Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Final Four-lagen: Tre dagar kvar

09 MAJ 2012 11:30
I dag är det tre dagar kvar till USM Final Four i Sundsvall, 12-13 maj. Vi fortsätter nedräkningen och presentationen av de deltagande lagen, nu med U20-lagen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:19

Varje dag kommer vi presentera ett damlag och ett herrlag, i dag med Sanda Wildcats DU20-lag och Södertäljes HU20-lag.

 

sandaNy

Sanda Wildcats DU20

Två fina segrar mot Blackeberg gjorde att Sanda säkrade platsen i Final Four bakom Northland. Nu ställs laget mot Södertälje - tuffast möjliga motstånd.

- Det blir andra gången i år vi spelar USM i Sundsvall, och det ska bli trevligt. Det är jätteviktigt för oss att vara med här, vi vill ju tävla om medaljerna, säger coachen Linda Sommesjö Löjdmark.

Om motståndet i semifinalen säger hon så här:

- Det känns lite som Davids kamp mot Goliat, många av deras tjejer är ju redan SM-guldmedaljörer i år. Så vi pratar om en riktig utmaning för oss.

Sandas tjejer har haft en riktigt bra säsong och vann Söderettan med bara en förlust i bagaget. Nu vill laget skrälla.

- Vi är jättepeppade för det här, säger Linda.

- Vårt lag är talangfullt, energirikt och lite större i år än tidigare. Och så har vi ett par riktigt bra en-mot-en-spelare, säger hon.

Två bästa poänggörare: Veronika Mirkovic (9.2), Erika Axelsson-Lusth (9.0).

Fjolårsplacering: Silver.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

 

SBBK

 

Södertälje BBK HU20

I fjol blev det bara en bronspeng för Södertäljes U20-grabbar. I år hoppas Ludwig Degernäs och hans spelare på betydligt bättre utdelning. Anförda av spelare som 18-årige Tobias Borg och 15-årige Erik Johansson är Södertälje kanske det mest spännande lagen under Final Four-helgen.

- Tobbe har inte varit med så mycket med U20, men han är så klart på en helt annan nivå. Erik är väl den näst bästa 96:an i landet efter Ludde Håkansson, och en exceptionell talang. Men det går inte att vinna med bara en spelare, det måste vara ett helt lag, säger coachen Ludwig Degernäs.

Laget har vunnit samtliga matcher i årets U20-spel, men tvingades till förlängning en av matcherna mot Final Four-laget Sanda.

- Vi har ett rutinerat lag fast det är många unga spelare. Det är ett hopplock av olika lag, och vi kommer bara att träna ihop tre gånger inför helgens matcher. Vi kommer inte vara samspelta, men grabbarna har drillats hårt och vet vad som gäller.

I semifinalen ställs Södertälje mot Högsbo.

- LF är ett bra lag och Sanda likaså. Högsbo har jag dålig koll på, men jag kommer få mer info under veckan. Men det kommer att bli en häftig turnering, på U20-nivå är grabbarna inga ungdomar längre, säger Degernäs.

Två bästa poänggörare: Tobias Borg (24.7), Erik Johansson (16.3).

Fjolårsplacering: Brons.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

Skribent: Henning Johannesson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal