Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Final Four-lagen: Två dagar kvar

10 MAJ 2012 11:30
I dag är det tre dagar kvar till USM Final Four i Sundsvall, 12-13 maj. Vi fortsätter nedräkningen och presentationen av de deltagande lagen, nu med U20-lagen.
  • Skapad: 10 MAJ 2012 11:30

Varje dag kommer vi presentera ett damlag och ett herrlag, i dag med Northlands DU20-lag och Högsbo Baskets HU20-lag.

 

northland

Northland DU20

Northlands ligaspelare har precis hunnit släppa SM-finalnederlaget när det är dags att ladda om för nästa stora guldchans. I Final Four hoppas laget på revansch å hela Luleås vägnar.

- Det är några stycken som får chansen igen, och det syns på dem att de vill ha revansch. Vi har haft några riktigt bra träningar senaste veckan, säger coachen Maria Näsström.

BG:s framgångsrika 93-trio med Josefin Vesterberg, Ellen Nyström och Allis Nyström blir en duo i Final Four, eftersom Allis stressfraktur kräver operation, och dessutom gips hela sommaren.

- De första två gruppspelen har handlat om att spela samman laget och fokusera på detaljer, även om vi har vunnit stort, säger Näsström.

Josefin Vesterberg har två gånger om blivit gruppspels-MVP, och Northland litar mycket på hennes insidespel.

- Vi spelar med aggressivt försvar över hela banan, och sen får så klart Josefin många bollar att jobba med under korgen. Hon är viktig för oss, säger Näsström.

Två bästa poänggörare: Josefin Vesterberg (18.2),  Ellen Nyström (16.7).

Fjolårsplacering: Fjärdeplats.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

 

2_hogsbobasket_logga

Högsbo Basket

Högsbos U20-grabbar har den tuffa uppgiften att första Göteborgs färger på herrsidan, eftersom stan saknar lag i Basketligan herr. Och coachen Michael Bree gillar utmaningen.

- När du lägger fram det så där så har vi faktiskt ett stort ansvar. Det är viktigt för oss som klubb att etablera elitbasketen på herrsidan i Göteborg igen. Det känns bra att vi är med bland de fyra bästa lagen i Sverige, säger Bree.

I gruppspelet föll Högsbo mot LF Basket, men tog sig via starka insatser i andra omgången till Final Four. Nu ställs man mot Södetälje i semifinalen.

- Södertälje är ett "power house" i svensk basket, så det blir en svår uppgift. Men vi förbereder oss på samma sätt som alltid, och har vi en bra dag så vinner vi. Annars har vi förlorat mot en bättre motståndare, säger Bree.

Laget är väl balanserat, och sammansvetsat efter många år tillsammans. Bakom poänggöraren Max Johansson, duktiga defensiva insidespelaren Anton Bergäng och 192 centimeter långe pointguarden Anton Brandt finns rollspelare som är redo att göra sitt.

- Vi har två-tre spelare som borde vara med i U20-truppen i sommar, säger Michael Bree.

Två bästa poänggörare: Max Johansson (13.8), Anton Bergäng (12.4).

Fjolårsplacering: Deltog inte.

HENNING JOHANNESSON (This is a mailto link)

 


Skribent: Henning Johannesson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal