Hoppa till sidans innehåll

Solna mästare i HU20

19 MAJ 2013 17:09
Borås och Solna gick som sista finalpar ut i årets Final 4 spel för att försöka vinna SM för Herrar U20. Solna började klart bäst och skaffade sig en ledning med 10 poäng efter första perioden. Borås kom sen tillbaka starkt och hade i halvtid reducerat Solnas ledning till 27-30. Matchen är sedan mycket jämn men i slutperioden drar Solna det längsta strået och vinner till slut med 70-58.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:49

Solna som under gårdagen vunnit en mycket dramatisk semifinalmatch mot Södertälje tog sig an Borås som besegrat Ullvi i sin semifinal. Solna började övertygande och skaffade sig en 10 poängsledning fram till 22-12 efter första perioden. I andra perioden spelade Borås upp sig och vann med 15-8, ställningen i halvtid var då 30-27 till Solna. Den första halvan av tredje perioden präglas av att båda lagen har svårt att göra poäng vilket endast två poäng gjorda efter 4 spelade minuter vittnar om. När matchuret står på 4.48 av tredje perioden så sätter Eddie Alm sina 10:e poäng för dagen och matchen är kvitterad, 32-32. I mitten på den sista perioden lyckas Solna rycka åt sig en 10 poängsledning till 56-46 och Borås tvingas ta time-out. Solna håller sedan undan tack vare bland annat Niklas Larsson som står för totalt 16 poäng. Matchen slutar 70-58.

 

>>>statistik från matchen

 

Match om 3:e pris

Det är mycket folk i Rosenborg när det är dags för tredjeprismatchen mellan Södertälje och Ullvi. Första perioden är jämn och tät men genom några väl förvaltade avslut tog Södertälje en liten ledning inför period två. Ullvi fortsätter kämpa men Södertälje glider sakta ifrån och när William Asplund via ett snabbt uppspel lägger i 33-22 tar Ullvi sin andra time-out. Södertälje utökar ledningen till 37-24, men Ullvi svarar med en härlig forcering i slutminuten och får ner underläget till endast sex poäng, 39-33, i paus. Södertälje la sedan in en högre växel i andra halvlek och tog hem bronset med 89-63.

 

All-star

Tobias Borg, Södertälje BBK

Eddie Alm, Borås Basket

Niklas Larsson, Solna Vikings (MVP)

Kevin Katheka, Ullvi Basket

Jesper Eliasson, Solna Vikings 

 

Skribent: Anders Jacobsson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal