Hoppa till sidans innehåll

U18 lagen klara för Final Four

12 MAR 2013 08:36
I omgång 3 i Damer och Herrar U18 kämpade åtta lag om de fyra platserna till Final Four. I Damer U18 blir det Alvik Basket, Södertälje BBK, Luleå BG och KFUM Uppsala som gör upp i maj, medans i Herrar U18 kommer det stå mellan KFUM Göteborg, KFUM Uppsala, Södertälje BBK och KFUM Fryshuset.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:49

I Damer U18 grupp E, i Södertälje, tog Alvik Basket hem gruppsegern efter seger mot Södertälje BBK, 64-47 i helgens sista match. Södertälje tog andra platsen i gruppen och är även kvalificerade till Final Four. Norrköping kom trea i gruppen före Höken, efter förluster med fem poäng mot både Alvik och Södertälje.

I grupp F som spelades i Uppsala vann BG Luleå, KFUM Uppsala och KFUM Fryshuset två matcher var i en mycket jämn grupp. I en inbördes tabell lagen emellan blev BG Luleå etta följt av KFUM Uppsala och dessa lag knep platserna till Final Four. Det fjärde laget i gruppen, Solna Vikings, föll med 2poäng i förlängning mot just Uppsala vilket visar hur jämn gruppen var.

Herrar U18 grupp E spelades i Göteborg där hemmalaget KFUM Göteborg gästades av KFUM Uppsala, BG Luleå och Norrköping Dolphins. Det skulle visa sig vara en jämn grupp och även här blev det en inbördes tabell som fick avgöra då KFUM Göteborg, KFUM Uppsala och BG Luleå hade två vinster vardera och de två första lagen knep Final Four-platserna.

I grupp F som spelades i Södertälje var det hemmalaget Södertälje BBK som tog hem första platsen i gruppen före KFUM Fryshuset, Alvik Basket och Lobas. I helgens sista match var det just KFUM Fryshuset och Alvik Basket som möttes i en avgörande match om den sista platsen för avancemang. Fryshuset vann och tog tillsammans med Södertälje de två platserna till Final Four.

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal