Hoppa till sidans innehåll

USM DU18 - Uppsala och Fryshuset till Final Four

12 MAR 2012 12:37
Söndagsdramat avgjordes i slutsekunderna och helgens spel skickade Uppsala och Fryshuset till Final Four. Efter första dagens spel var det fortfarande ovisst vilka lag som skulle ta sig vidare.
  • Skapad: 12 MAR 2012 12:37

I söndagens första match möttes Fryshuset och Jämtland. Fryshuset satsade hårt för att eventuellt jaga en extra poäng i ett slutligt poängskiljedrama medan Jämtland gav sitt sista och skapade en intensiv match som slutade med en klar Fryshuset vinst.

Därefter spelade Uppsala mot Norrköping i vad som skulle bli ett drama i fyra perioder med tre aktörer; Uppsala, Norrköping och Fryshuset. Ett spänt Uppsala och ett taggat Norrköping gjorde att siffrorna var 5-17 efter 6 min. Emelie Dahlén i Norrköping sätter det mesta trotts att Uppsala spelar hårt försvar. Först i slutet av perioden börjar Uppsala bjuda motstånd och kan stoppa blödningen till 16-26 efter en period. I andra perioden tar Uppsala över taktpinnen med ett lag som sliter i både i försvar och anfall. Efter halvtid kliver nya spelare fram i Norrköping och de krigar sig kvar i ledningen och leder som mest med 47-54. Hallen kokar av både hemma- och bortafans och där finns även ett Fryshuset som är beroende av matchens utgång.

I fjärde leder Uppsala som mest med 63-58 men Norrköping visar dock stor moral och  kommer tillbaka till 64-64. Närmare än så blir det dock inte. När slutsignalen ljuder står det 68-67 till Uppsala som tar med sig Fryshuset till Finalfour medan Norrköping faller på mållinjen efter en heroisk insats.

Under helgen i Uppsala har idrotten visat sig från sin bästa sida med ett stort engagemang på och utanför basketplanen och med en spänning som slår det mesta.

// Håkan Rensmo
Uppsala Basket 

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal