Hoppa till sidans innehåll

USM HU18 - kval till Final Four i Kinnahallen

09 MAR 2012 19:38
Under helgen 10-11 mars spelas en mycket spännande kvalomgång i Kinnahallen i USM för HU18 där fyra lag slåss om två platser i Final Four. Södertälje BBK och KFUM Göteborg kommer som gruppettor och ställs mot Uppsala Basket samt arrangerande Borås Basket som tog sig vidare som grupptvåor. På pappret känns SBBK som något av favoriter men alla lag verkligen har chansen och inget känns klart i förväg.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2013 16:11

Matcherna spelas i nyrenoverade Kinnahallen som har en härlig känsla av basketarena och ett trägolv med enbart basketlinjer. Hemmalaget består av sju spelare från Marbo Basket och fyra från Borås Basket och är verkligen frukten av ett flerårigt samarbete klubbarna emellan. Mycket förväntningar ligger på landslagscentern Hajzer Ismaili men laget har många starka namn. Vid den avgörande matchen mot Malbas senast blev Hajzer snabbt foulbelastad och fick begränsad speltid. Likväl gjorde Borås sin kanske bästa match utan sin store man på plan.

För att ytterligare stärka laget går nu meriterade Jonas Larsson in i ledarstaben. Tillsammans med head coach Fredrik Almqvist kommer de försöka överraska de mer namnkunniga motståndarna. "Att möta Borås i Kinnahallen är en tuff utmaning. Men vi slår fortfarande ur underläge!" säger Fredrik Almqvist.


// Anders Almqvist
Administrativ ledare för Borås Basket HU18

Skribent: David Leman

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal