Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lidingö Basket

Uppkast Damer U20 USM Final Four

17 MAJ 2013 15:12
Södertälje BBK och Northland Basket har massor av spelare med liga- och lanslagserfarenhet. Vad kan KFUM Uppsala och Lidingö Basket göra för att rubba dem i USM Final Four för DU20?
  • Skapad: 17 MAJ 2013 15:12

Södertälje kommer förvisso att sakna Paulina Hersler och Regan Magarity, men har ändå kvalitet, stolta traditioner och spelar på hemmaplan.

Northland har bland annat spelare som Allis Nyström, Ellen Nyström och Josefin Vesterberg som har haft rejält med speltid i Basketligan dam och varit med i U20-landslaget tidigare.

Lidingö möter Södertälje i sin semifinal. Erik Möller i Lidingö säger:

- Södertälje är givetvis storfavorit i vår semifinal. Vi är medvetna om att det kommer bli stentufft men vi tror på oss själva och att vi kommer kunna överraska både motståndare och publik. Vi har ett lyckat kval bakom oss som tagit upp den största delen av vår tid under April månad. Även om man aldrig vill vara inblandad i kval, för att hänga kvar i en serie, har det fortfarande gett oss en extra månad med hårda matcher.

Södertälje coachas av Bill Magarity som säger:

- Vi har haft ett okej USM, vi har tränat en hel del kondition på slutet. Lidingö är vår första motståndare vi har fokus på. Lagförsvar, returtagning och spelet i transition är mycket viktigt för oss, liksom lagspel och att vi har bra rörelse på bollen.

I den andra semifinalen tar sig Uppsala an Northland. Uppsala kommer att sakna Sofie Persson, men hoppas att Evelyn Troha kan spela. Jenny Håkansson coachar Uppsala och säger:

- Northland borde vara klar favorit till guldet! De har ett flertal spelare som har varit betydande i ligan så väl som i DU20-landslaget. Vi går in i semin som underdogs med allt att vinna och finalen i sikte! Vi behöver vara aggressiva så väl i anfall som försvar. Ingen får tveka att ta öppna lägen när de kommer. Vi har ett lag med bra spelare som alla kommer behöva bidra för att vi ska vinna!

Northland coach Mikael Johansson ledde Northland i Basketligan dam och är också coach för Sveriges landslag i DU18. Han säger:

- Efter en lång säsong och med ett nyligt avslutat landslagsläger börjar man känna att laget börjar bli ordentligt laddad för slutspelet. Under april månad tränade 4-5 pass i veckan tillsammans men under maj månad har vi bara tre dagar tillsammans med träningar. Uppsala har ett starkt lag som säkert har som målsättning att gå hela vägen. Det har även vi och jag tror att det blir en tuff och jämn match. Flera av spelarna känner varandra väl genom att de tränat och spelat ihop genom åren på landslagsläger och turneringar.

 

---

>>> Matchfakta

Gå med i USM Final Four-eventet på Facebook och följ uppladdningen i veckan och allt i helgen! 

Använd hashtaggen #USMfinalfour på Twitter och Instagram och dela med dig av dina upplevelser!

 

Vi kommer utse bästa bilden med hashtag #USMfinalfour under USM Final Four.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal