Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rikard Aspegren Uppsala HU18

Uppsala svenska mästare i HU18

19 MAJ 2013 13:05
I finalen mellan Uppsala och Fryshuset drog Uppsala upp tempot från första uppkast och gjorde 9-0 på periodens första tre minuter. I halvtid har Uppsala skaffat sig ett stort försprång och leder med 49-30.
För dagen är Uppsala det klart starkaste laget och vinner finalen på ett övertygande sätt med 90-58.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:49

Uppsala satte högsta fart från början i finalen för Herrar U18 där Fryshuset stod för motståndet. Under matchens första tre minuter gör Uppsala 9-0 och Fryshuset tvingas ta time-out.

Första perioden vinns av Uppsala med 26-16.

I andra perioden fortsätter Uppsala att dra ifrån med snabba anfall och bra skytte. När Jakob Merlenius ostört får hänga i en trepoängare och göra sina 12:e poäng för dagen ger han Uppsala ledningen med 36-21. Trots att Fryshuset gör sitt yttersta för att streta emot så drygar Uppsala ut sin ledning till 49-30 i halvtid.

Fryshuset fortsätter att ha svårt med att stoppa Uppsalas skytte och i tredje perioden avgörs matchen när Uppsala ökar avståndet till ledning med 30 poäng i periodens slutskede. I slutperioden bevakar Uppsala sin ledning och tillåter inte Fryshuset att komma in i matchen. När Anes Zekovic sätter sina 18:e poäng med en trea är matchen definitivt avgjord.

Uppsala vinner mycket välförtjänt med 90-58 och kan tituelera sig svenska mästare för Herrar U18 2013.

 

>>>Statistik från finalen hittar du här
 

Allstar team HU18 SM

 DSC07690
Ludvig Swanström, SBBK

Jakob Merlenius, Uppsala

Anes Zekovic, Uppsala

Jakob Stenhede, Göteborg

Robel Gebremeskel, Fryshuset

 

MVP: Anes Zekovic, Uppsala

 

Match om 3:e pris

Första halvlek i bronsmatchen mellan Södertälje BBK och KFUM Göteborg skulle visa sig bli en kamp mellan guardsen Filip Kovacek och Behnod Behjoo som gjort 15 respektive 16 poäng i den första halvleken. Med två minuter kvar är det helt jämnt, men Södertälje luckrade upp Göteborgs zon och drog i två raka trepoängare. Halvleken avslutades med två poäng, 36-42, av Jakob Stenhede som under den första halvleken skrapat ihop 12 poäng och 9 returer för sitt Göteborg (18 poäng och 17 returer totalt). 

Lagen kommer ut mer aggressiva i andra halvlek, men Södertälje håller Göteborg på ca 10 poängs marginal. I den fjärde perioden kryper sig Göteborg närmare via bra försvar men får inte utdelning offensivt. När sedan Södertälje drar i två treor är ledningen uppe i 76-60 och Södertälje kan hålla undan och kniper bronsmedaljen efter seger med 86-69

- Jag är jätteglad att vi lyckades vinna mot Göteborg, som är ett bra lag, och trots att vi förlorade returtagningen med 25-54 och släppte 27 offensiva. Men det var en helt annan intensitet i grabbarna idag och så vårdade vi bollen riktigt bra och hade bara nio turnovers, säger Ludde Degernäs till SBBK.se.

Skribent: Anders Jacobsson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal