Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rikard Aspegren Lydia Friberg i Uppsala DU18

Uppsala till final i Damer U18

18 MAJ 2013 10:27
Första matchen i Ungdoms-SM Final Four var semifinalen mellan Alvik och Uppsala i Damer U18 och det var en intensiv match som den högljudda publiken bjöds på.
  • Skapad: 18 MAJ 2013 10:27

Alvik och Uppsala inleder lördagens semifinalspel i damer U18. I en intensiv första period går Alvik upp i ledning med 17-7 efter 6 spelade minuter.

Uppsala kommer dock snabbt tillbaka och är ikapp efter en run i slutet av första perioden. Ställningen är då 19-20 i Uppsalas favör.

I andra perioden fortsätter matchen med bra intensitet och snabba anfall men med en hel del missade poängförsök och bortkastade bollar.

 

Stämningen i hallen är på topp och publiken gör sitt för att heja på sina lag som fortsatt följs åt poängmässigt. Ellinor Holmberg i Alvik är poängbäst efter första halvlek med 13 poäng och Alvik leder knappt med 38-36.

 

Tredje perioden fortsätter i samma tempo och publiken bjuds på en mycket spännande match. Alvik har när 2.27 återstår av perioden skaffat sig en ledning med 48-43. Uppsala ger sig dock inte och i sista sekunden av perioden sätter Lydia Friberg två poäng och ger Uppsala ledningen med 48-47.

 

Den sista perioden blir oerhört spännande och när 3.30 återstår av matchen så gör Sigrid Sandström sina 16:e poäng och ger sitt Uppsala ledningen med 55-51.

Med endast en minut kvar leder Uppsala med 5 poäng och lyckas hålla undan för Alvik som kämpar väl in i det sista. Matchen slutar 62-56 till Uppsala.

 

Skribent: Anders Jacobsson

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal