Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonatan Stalhös SBBK tog guld i DU18 2012 - vem gör det 2013?

Vem tar hem guldet i DU18?

16 MAJ 2013 09:11
BG Luleå vann sin grupp trots en förlust mot Uppsala som också gick till Final Four. Alvik vann den andra gruppen efter att ha slagit Södertälje så i DU18 är allt upplagt för en oviss och tuff Final Four.
  • Skapad: 16 MAJ 2013 09:11

Tittar man på papperet borde det vara viss fördel för BG Luleå. I laget finns bland andra Emma Eriksson, MVP för Sverige i NM i helgen som gick, samt landslagsspelarna Lovisa Brunnberg, Rebecka Garderyd, Moa Lundqvist och Amanda Kantzy.

Men Uppsala kunde trots vad papperet sa vinna en stentuff match hemma i Rosendalshallen när Final Four-platserna skulle fördelas.

Alvik har förvisso landslagsspelare i form av Anna Lundqvist, men lever mest på sitt lagspel. Det gav utdelning mot Södertälje som man slog med 64–47 i sista gruppspelsmatchen.

I semifinalerna möter Alvik Uppsala och BG Luleå tar sig an Södertälje BBK.

– Alvik är ett mycket bra lag med hög intensitet i spelet. Då de vunnit våra möten under året så bär de favoritskapet men vi kommer inte vika ner oss och vi är starka i 40 minuter, säger Jeffrey Schmitz i Uppsala.

 

– Uppsala har ett namnkunnigt, att slå BG talar tydligt för hög kvalité.
Vi har slagit dom i serien under säsongen, men det betyder ingenting nu när fullt manskap mönstras och det är utslagning, säger David McCann coach i Alvik.


– SBBK:s U18 och u20 laget har tränat tillsammans under april/maj månad och hållit igång för fullt. Det set bra ut både individuellt och lagmässigt. Målsättningen är självklart att vinna guldet och alla är på samma spår med det. Självklart måste vi få ihop några smådetaljer som taktiska drag defensivt och offensivt för att kunna stoppa lagen men det ska vi se till att få ihop, säger Hanna Bouldwin i SBBK. 

 

– Mitt förflutna i Södertälje Basketbollklubb tillsammans med att det ofta varit täta drabbningar mellan just Luleå och Södertälje i många år och ålderskullar gör det givetvis extra kul och spännande. Vi är förberedda på och förväntar oss en riktigt tuff semifinal, säger BG Luleå:s coach Jens Tillman.

 

Det här är fyra lag från klubbar som är vana att vinna, det här handlar om spelare som har varit med om tuffa och viktiga matcher förr. Final Four lär inte sakna spänning.

 

---

>>> Matchfakta

Gå med i USM Final Four-eventet på Facebook och följ uppladdningen i veckan och allt i helgen! 

Använd hashtaggen #USMfinalfour på Twitter och Instagram och dela med dig av dina upplevelser!

 

Vi kommer utse bästa bilden med hashtag #USMfinalfour under USM Final Four.

Skribent: Henrik Schöldström, Rikard Aspegren

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

 

 

 

MOLTEN-logo_blå

 

DeRoyal