Hem / Webbinarium

Webbinarium

Nu lanserar vi Svensk Baskets webbinarium – för en tätare dialog och bättre kunskapsspridning i Svensk Basket. Här kan du lära dig något på en timme – och samtidigt ställa frågor till personal från förbundskansliet.

Webbinarium ska vara ett enkelt sätt för dig att lära dig mer om ett projekt eller ett visst ämne som du kan ha nytta av i din vardag som styrelseledamot, klubbchef, tränare eller spelare. En person från förbundskansliet håller i webbinariumet – ibland tillsammans med en gäst – och du har efter föreläsningen chansen att ställa frågor och diskutera det ni gick igenom.

Det ger också oss möjligheten att lyssna in och justera information för att det ska bli bättre. Följande webbinarium är inplanerade – men fler är på gång. Vi kommer självklart även att lyssna av med er vad ni är intresserade av. Helt enkelt - hur kan vi hjälpa er att få den information du behöver för att klara ditt uppdrag inom Svensk Basket?

Anmälan sker via utbildningsplattformen www.basketutbildning.se – så har du inte redan en profil där är det hög tid att skapa en!

 

10 mars kl 18:00 - 19:00 Ramverk för spelarutveckling

Vad är ramverket egentligen och hur kan du använda det?

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare, Camilla Altéus, utbildningsutvecklare och Sara Dutina, utbildningsansvarig förklarar ramverket och hur det kan användas.

Se inspelningen av webbinariet här.

 

16 mars kl 18:00 – 19:00 Spelarutbildning med Alex Sarama

Du har sett övningarna med Alex Sarama – nu kan du ställa frågor kring dessa.

Se inspelningen av webbinariet här

 

24 mars kl 18:00 – 19:00 Starta rullstolsbasket med hjälp av Loka Heroes

Mats Elsnitz, marknadsutvecklare och Hillevi Hansson, professionell rullstolsbasketspelare berättar hur ni kan starta rullstolsbasket och få stöttning av Loka Heroes.

 

30 mars kl 12:00 – 13:00 Utbildningsplattformen – så funkar den!

Sara Dutina, utbildningsansvarig och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator bjuder på tips&tricks vad gäller www.basketutbildning.se och du kan ställa frågor kring den.

 

30 mars kl 18:00 – 19:00 Digital föreningsträff Svensk Basket

Träffa styrelse och förbundskansli som ger sin bild av Svensk Basket och ser framåt på resten av våren samt sommaren.

 

14 april kl 18:00 – 19:00 Arrangera en streetbasketturnering – så gör ni!

Mats Elsnitz, marknadsutvecklare och Monica Söderberg, eventansvarig bjuder på alla tips&tricks, projektstöd och mallar i boken.

 

19 april kl 18:00 – 19:00 Tävlingsbestämmelser

Har man koll på dessa är livet lättare…Olle Lundén, tävlingsansvarig och Leydy Luna Gogolin, tävlingskoordinator guidar er igenom dessa, vilka ändringar har gjorts, var brukar folk ha problem, vad tar mer tid än du tror etc...inklusive frågestund såklart.

 

27 april kl 18:00 – 19:00 Varför alla bör spela 3x3

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare och Mats Elsnitz, marknadsutvecklare ger dig uppslag på hur du kan satsa på 3x3 och svarar på all sköns frågor. Buckle up!

 

3 maj kl 18:00 – 19:00 Planera ett lyckat basketevent

Monica Söderberg, projektledare för landskamperna och eventansvarig, delar med sig av tips, mallar och idéer du kan använda för att ert event ska bli lyckat.

 

11 maj kl 13:00 – 14:00 Mediaträning

Hur svarar man när media hör av sig? Vad bör man tänka på? Är det OK att säga ”inga kommentarer”? Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig, går igenom tio enkla tips att använda som spelare eller ledare.

 

18 maj kl 18:00 – 19:00 Storlek 4 – den nya bollen

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare och Lobas informerar om arbetet med de nya bollarna storlek 4 för de minsta. Fler aktioner, fler passningar och fler skott som når fram till korgen!

24 maj kl 19:00 - 20:00 - Utveckling av fysiska färdigheter

Föreläsare är Juan Alonso som till vardags jobbar på Bosön.

Målgrupp: Tränare för spelare som är 10-16 år.

Innehåll: Juan kommer att prata om vad biologisk ålder är, och vikten av att ta hänsyn till den när det gäller utvecklingen av fysiska färdigheter. De fysiska färdigheterna, t ex förmågan att springa snabbt, är nämligen mer träningsbara i vissa perioder och ger livslånga positiva effekter.

26 maj kl 18:00 – 19:00 Publikrekrytering

Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig, ger tio handfasta tips inför nästa säsong för att få fler människor på matcherna och öka publikintäkterna.

 

31 augusti kl 18:00 – 19:00 Idrottsmedel och projektstöd IF

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator lär ut hur man söker projektstöd på bästa sätt.

 

9 september kl 18:00 – 19:00 Utbildningsplattformen – så funkar den!

Sara Dutina, utbildningsansvarig och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator bjuder på tips&tricks vad gäller www.basketutbildning.se och du kan ställa frågor kring den.

 

21 september kl 18:00 - 19:00 Basketutvecklarna

Sara Dutina, utbildningsansvarig och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator presenterar basketutvecklarna och deras arbetsupplägg presenteras.