Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Basketutbildning


Från och med våren 2018 har SBBF övergått från den utbildningsmodell som funnits sedan 2005 till den nya utbildningsmodell som skapats inom projektet Utbildning 2.0.

I och med att Utbildning 2.0 har lanserats så administreras all utbildning i SBBF:s ordinarie utbildningsutbud (tränare, domare förbundsfunktionär och matchstatistik) centralt från förbundskansliet. SBBF har som ambition att genom effektivisering och kvalitetssäkring öka tillgängligheten av utbildning i hela landet.

Fördjupad information och bakgrund till Utbildning 2.0 hittar du här.

Ny utbildningsmodell

Den nya utbildningsmodellen innebär en separation mellan tränare och domare redan från den första utbildningsnivån. Den bygger också på en fördjupning på området utvecklingstränare där den tidigare utbildningsmodellen har byggt på en stegring i sportslig nivå och ålder kopplat till utbildningsstegen, medan den nya modellen möjliggör fördjupningsutbildning oavsett vilken åldersgrupp och nivå du verkar på.

Dom gamla utbildningsnivåerna kommer att gälla även fortsättningsvis så om du har gått en utbildning tidigare så har den fortfarande samma behörighetsnivå. Ett förtydligande kopplat till gamla och nya utbildningar samt behörighetsnivåer kommer inom kort.

I och med lanseringen av Utbildning 2.0 genomfördes även en centralisering av utbildningsadministrationen där SBBF har som ambition att genom effektivisering och kvalitetssäkring öka tillgängligheten av utbildning i hela landet. Det är alltså inte längre Mellannorrlands BDF som ansvarar för administration och koordinering av den lokala utbildningen utan all kontakt gällande utbildning sker direkt med SBBF. 

Det kommer att erbjudas en kombination av fast utbildningsutbud, med utbildningstillfällen spridda över landet, och utbildningar som beställs av föreningar. 

Har ni önskemål om eller frågor kring utbildning så hör ni av er till This is a mailto link

 

Tillgängliga utbildningar finns i utbildningsplattformen som nås via basketutbildning.se.

 

Uppdaterad: 27 JUN 2018 13:29 Skribent: Sara Dutina
E-post: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Mittsveriges BBF
Studiegången 3
831 40 Östersund

Besöksadress:
Studiegången 3
831 40 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info