Hoppa till sidans innehåll

Bilda förening


Att bilda en förening
Bilda en förening och skicka in bifogade papper till Svenska Basketbollförbundet. Ta kontakt med fritidsförvaltningen i er kommun för att boka halltider.

Hur man gör vid bildandet av en förening
Stadgar och firmatecknare:
Anordna ett första medlemsmöte där en styrelse väljs. Anta stadgar (Riksidrottsförbundets normalstadgar bifogas i två exemplar) för den nya föreningen och utse en firmatecknare.
Firmatecknare kan en eller flera medlemmar vara, antingen var och en för sig eller i förening. Firmatecknare är oftast ordförande och kassör som sedan har rätt att teckna föreningens konto.

Ansökan om postgirokonto:
Skicka med ansökan ett protokollsutdrag där ni talar om vem eller vilka som äger rätt att teckna föreningens konto. Det är inte obligatoriskt för att bilda en förening. Postgirokonto krävs om man skall söka bidrag. Ett av stadgeexemplaren skickas tillsammans med ansökan till Svenska Basketbollförbundet till adressen Idrottens Hus, 123 87 Farsta.

När ni erhåller besked om att ni antagits som förening är det dags att licensera era spelare. Blanketter för licensering (Div. 1-3) erhålles ifrån Svenska Basketbollförbundet (kan laddas ner från deras hemsida).

Meddela Fritidsförvaltningen i er kommun omedelbart när ni har blivit antagna som förening. Tävlingsbestämmelser finns i spelprogrammen och på MsvBDF`s hemsida. Om era medlemmar i föreningen är i bidragsberättigad ålder, ber vi er kontakta er kommun (fritidsförvaltningen), för vidare information. Ytterligare frågor - kontakta MsvBDF på telefon 019-17 55 85 eller Svenska Basketbollförbundets kansli på telefon 08 - 605 60 00.

Läs mer på SBBF's hemsida

Uppdaterad: 28 JUN 2010 10:08 Skribent: Christina Torstensson


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Mellansvenska BDF
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175585
E-post: This is a mailto link

Se all info