Hem / Egna nyheter / Info - utbildning

Info - utbildning

Välkomna till en ny termin och ett nytt utbildningsår!

För att göra utbildningsverksamheten lite mer överskådlig så har vi försökt samla aktuell information i detta mail. Sprid till berörda i era respektive föreningar och använd gärna bifogade foldrar för information till ledare, domare, funktionärer och föreningsledare som är intresserade av och/eller har behov av utbildning!

ADMINISTRATION UTBILDNING 

Från och med årsskiftet så har vi fyra basketdistriktsförbund som har avtal med SBBF om att sköta viss administration och logistik kring utbildning. Det gäller Skånes BDF, Småland-Blekinges BDF, Stockholms BDF och Westra BDF. Svenska basketbollförbundet ansvarar även fortsättningsvis för innehåll, struktur, övergripande planering, att utse och utbilda utbildare, ekonomihantering inkl. fakturering och kvalitetssäkring medan BDF:en hanterar logistik såsom bokning av lokaler och säkerställa det praktiska runt ett utbildningstillfälle med material, fika, öppning av lokaler. Vi hoppas och tror att vi kan nå fler och bli mer tillgängliga när vi är fler som arbetar med utbildningsfrågor runt om i landet! Ni når oss alla samlat på This is a mailto link som är en gemensam kontaktväg till alla som jobbar med utbildningsadministration och -logistik, oavsett om det gäller SBBF eller BDF.

Längre ner hittar ni sammanställningar kring befintliga utbildningar och hur de hänger ihop med varandra samt upplägg på respektive nivå. Det finns även bifogat allmän information gällande anmälan via vår utbildningsplattform, basketutbildning.se, samt hur ni kan aktivera rollen föreningsadministratör för att kunna se och hantera era medlemmars utbildningar inkl. anmälan, skapa inloggning m.m.

PROJEKTSTÖD IF 

Vi har i och med årsskiftet gått in i en ny period gällande Projektstöd IF där utbildning är högprioriterat och genererar ekonomiskt stöd tillbaka till föreningen. Mer om hur det är utformat, vilka utbildningar det berör och kriterier för att ansöka om det kan ni läsa i handboken för Projektstöd IF.

SKOLSAMVERKAN 

Vi har i dagarna med stöd av RF lanserat ett material för skolsamverkan och erbjudande om startpaket för skolor med bollar i storlek 4. RF-SISU kommer via sina lokala konsulenter att arbeta intensivt med skolorna i landet för att sprida detta material med syfte att få fler barn att våga och vilja prova på basket som rast- eller fritidsaktivitet i skolan. Ofta genererar dessa kontakter önskemål om samverkan med förening så säkerställ att ni som förening har koll på vårt material så att ni kan vara insatta och behjälpliga om/när skolor eller RF-SISU hör av sig till er och vill samarbeta! Material och mer information hittar ni här: https://www.basket.se/svenskabasketbollforbundet/forening/Skolsamverkan/

BASKETUTVECKLARNA

Sedan augusti 2021 har Svenska Basketbollförbundet två basketutvecklare anställda. Deras uppdrag är att vara ett sportsligt stöd till föreningar och ledare inom Svensk Basket. 

Vill din förening ha stöd kring sportsliga frågor? Kontakta basketutvecklarna!

Andrew Pleick
Tel: +46 8 699 63 13 
E-mail: This is a mailto link 

Rikard Aspegren
Tel: +46 8 699 64 16
E-mail: This is a mailto link

Basketutvecklarna har även ett nyhetsbrev för basketcoacher som kommer ut en gång i månaden. Tipsa coacherna i er förening att prenumerera på nyhetsbrevet!

Utbildningsavdelningen

Andrew, Dennis, Rikard & Sara

E-mail: This is a mailto link

 

Allmän information om utbildning

Ledarutvecklingsplan

Utbildningar SBBF

Föreningsadmin IUP

Projektstöd IF-handbok