Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / MsvBDF: s Distriktslag 2015

MsvBDF: s Distriktslag 2015

Mellansvenska ställde åter igen fyra lag på benen till DLT (DistriktLagsTurneringen)

Distriktlagsverksamheten (DL)  är för våra åldergrupper U18 och U16 och säsongen 2014/2015 var det för födda 97/98 samt 99/00. Under säsongen genomförde DL två öppna träningar – en i Karlstad och en i Örebro – för de som vill komma och träna med nya medspelare under ledning av nya coacher. Syftet med DL har hela tiden varit att stärka ungdomsverksamheten i vårt distrikt och samtidigt skapa en större samhörighet mellan våra föreningar och spelare. Dessutom ger DL en möjlighet för de spelare som vill satsa och visa upp sig på riksplanet för landslagscoacher via DLT. Distriktslaget är vårt representationslag och det är en stor ära att vara uttagen till DLT.

Efter de öppna träningarna tar coacherna ut upp till arton spelare i en trupp till nästa uttagningsträning, även de i Karlstad respektive Örebro, där spelarna som skall representera vårt distrikt i DLT tas ut. Vi hade cirka 70 spelare som var med på träningarna, något färre än i fjol. I åldersgrupen DU18 kompletterades vårt lag med spelare från föreningar i Östsvenska distriktet – tack tjejer för er insats.

Tjugonionde maj styrde Mellansvenskas ”orangea” buss kosan mot Uppsala och Distriktslagsturneringen (DLT). Bra stämning och god gemenskap. Även medföljande supporters hade möjlighet att åka med kostnadsfritt.  Motståndet i de andra distrikten är mycket tufft men vi lyckades vinna ett par matcher. Svårt nederlagstippade gjorde vi trots allt bra ifrån oss. Ett särskilt beröm till tjejerna i U16 som efter en tuff lottning åkte hem från turneringen med positiv poängskillnad.  Samtliga matchresultat finner ni här https://iof1.idrottonline.se/templates/PageWide.aspx?id=19238&league_id=12503

DLT, i år även sammanslaget med Miki Herkel Cup, var en mycket positiv turnering för både spelare, coacher, domare och ledare – vilket visar att basketen verkligen kan!

Vi är nu på god väg i vår ambition är att etablera en kontinuerlig distriktlagsverksamhet och att Mellansvenska alltid kommer till DLT.

Bilder på våra Distriktslag som representerade Mellansvenska 2015 finner ni här!

HU18
HU18
DU18
DU18
DU16
DU16
HU16
HU16 2015

Jag vill tacka alla inblandade – både spelare och coacher – för ett väl genomfört 2015 och ser nu fram emot en minst lika bra säsong 2015/2016.

Albert Lander
Distriktlagsansvarig Mellansvenska BDF