Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Region Mellersta: Sammanfattning läger 1

Region Mellersta: Sammanfattning läger 1

SBBF har fått in hel del positiv respons från er vilket är väldigt kul och vi ledare är väldigt nöjda med lägret. Det finns en liten sammanfattning från lägret i Falun, men först lite information efter lägret och hur man anmäler sig

Vi tror på träningsläxor mellan lägren. Detta för att ni kan jobba vidare med olika saker mellan lägren vilket är en förutsättning för att få en bra utveckling som spelare. Ambitionsnivån är givetvis något som avgörs individuellt men vi är övertygade om att ni som tränar extra på dessa saker före/efter era träningar kommer göra stora framsteg under de kommande månaderna.

 

Läxor till läger 2

Teknik

Stationsträning: start-stopp, passningsteknik (enhands- och tvåhandspass) samt skotteknik. Träna dessa moment noggrant i lägre tempo först och sedan kan ni stegra tempot. 

Taktik/spelförståelse

3-0 grundrörelser med passning och cuts samt rörelser vid attacker (kom ihåg att vi rör oss som ”kugghjul”)

Fys

Basketsmart och skivstångsteknik (många övningar går bra att göra med sopkvast hemifrån).

Länkar på video finns här: https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/Landslag/Regionverksamhet/Forspelarna/

 

Anmäla sig till läger 2 (och läger 3)

Nästa läger äger rum i Örebro 16-18 januari och en kallelse till det lägret kommer att komma ut ca 1 månad före lägret med mer information m.m. Ni som redan har anmält er till samtliga 3 läger är redan anmälda och behöver inte göra något mer nu. För er som varit på läger 1 eller som ännu inte varit på något läger men gärna vill komma på nästa gör följande:

 

Har man deltagit på läger 1:

- skicka ett mail direkt till mig på This is a mailto link med namn + personnummer och om ni vill anmäla er till läger 2 och/eller 3. 

 

Är man ny och vill anmäla sig till läger 2 och/eller 3:

- gå in på följande länk för att läsa inbjudan och om regionverksamheten: https://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_111357/cf_74/U14_InbjudanRegionMellersta14_15.PDF

Länk direkt till anmälan: https://response.questback.com/idrott/sbbfu14regionmellersta1415/

 

Sammanfattning lägret i Falun

Så här några dagar efter ert första läger kan vi inte vara annat än nöjda. Det var riktigt roligt att träffa er alla och vi tyckte det var ett riktigt bra läger i Falun. Det första regionlägret med en åldersgrupp är alltid något speciellt. Det är inte bara ett stort läger att se framemot för entusiastiska spelare, engagerade ledare och ibland lite nervösa föräldrar. Det är även första lägret på en resa i regionverksamheten där vi kommer att ha förmånen att följa spelarnas utveckling dels som basketspelare och dels på det personliga planet. På plats var vi totalt 46 flickor, 29 pojkar, 9 ledare och en hel del föräldrar och klubbtränare.

 

På lägret satte vi tonen direkt om betydelsen att lära känna varandra över klubbgränserna och fredagkvällens teambuilding före eller efter träningen med intervjuer två och två och därefter presentation i grupp var helt fantastisk. Så många spännande intressen förutom basket bland er spelare där det fanns mycket gemensamt att prata vidare om under helgen. Nya vänskaper över klubbgränserna märktes såväl i matsalen där man satte sig bland nya kompisar och även på träningarna när man exempelvis skulle ha en kompis att köra en övning med.  

 

Upplägget på lägren är likadant över hela landet vilket ni kan läsa om i de andra rapporterna med fyra basketpass, ett teoripass, fysteknik och utomhusjogging. Vi hade förmånen att göra det senare i idrottsmiljön runt hoppbackarna i Falun vilket var en häftig upplevelse! Falun och Lugnets idrottsanläggning är något väldigt fint och unikt med så många hallar och träningsmöjligheter i anslutning till varandra. Vi bodde på gymnasieskolan alldeles bredvid. Falu Basket med en entusiastisk föräldragrupp gjorde allt för att vi skulle trivas optimalt och vi tackar dem alla för en fantastisk helg. Ledarstaben instruerade spelarna och gav energi hela helgen och de ska alla ha en stor eloge. Ledarna bestod av fysio Anna Lindroth och Joel Johansson Berg och basketcoacherna Georgios Manousidis, Johan Isevik, Johan Krans, Stina Bylund, Marko Lasic och Anders Nåås samt undertecknad.

 

Medan spelarna passade på att äta mat efter söndagens träning tog jag tillfället i akt att träffa er föräldrar som var på plats och informera om regionverksamheten. Uppslutningen var stor och klassrummet vi höll till i var fullt till sista platsen. Jag informerade om innehållet under lägret och hur det ser ut framöver. Det var väldigt kul med ett så stort intresse och vi som jobbar med region är positiva till att såväl föräldrar som klubbcoacher besöker våra läger.

 

Nu ser vi alla framemot nästa läger med dessa härliga killar och tjejer. Vi ses i Örebro i januari!

 

Läs även de andra regionernas sammanfattningar på basket.se

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/Nyheter/NyheterfranSBBF/Utvecklingifokusparegionslager/

 

Ha en fortsatt fin vecka allesammans och har ni möjlighet att se lite RM-basket i helgen (Riksmästerskapen för flickor och pojkar 15-16) i närheten av där ni bor passa på. 

Det kan ge er extra energi och inspiration :)

 

Med vänlig hälsning

David Leman
Regionansvarig Mellersta

 Mail: This is a mailto link  

Mobil: 073-912 73 72
basket.se