Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Region Mellersta U14: inför läger 3

Region Mellersta U14: inför läger 3

Här kommer en liten sammanfattning av U14-lägret i Örebro, 1-3 februari, samt information inför läger 3 som kommer att äga rum i Visby, 12-14 april.

Det andra av tre läger i årets regionverksamhet för 99:or ägde rum i Örebro i det splitternya multiaktivitetshuset Tegelbruket. Vi är väldigt glada och tacksamma för att vi fick möjligheten att arrangera ett läger där och det skulle visa sig locka fler deltagare än någonsin i Mellersta på U14-nivå. Totalt var 144 spelare anmälda från 17 klubbar och alla distrikt var representerade. Några återbud betydde att det var 130 basketsugna spelare, 72 killar och 58 tjejer som anlände på fredagseftermiddagen. Vi hade ett läger med fyra basketträningar, ett skivstångspass, utomhusjogging inför lördagens andra träningspass samt ett teoripass (Spelarens ABC) under lördagseftermiddagen. Med andra ord var det en stor träningsmängd som avverkades under helgen vilket ställer sina krav på fokus, återhämtning och kost. En härlig ledarstab jobbade inspirerande med spelarna på träningarna och det ska bli intressant att följa spelarnas utveckling framöver. Bara jämfört med i höstas har många spelare både vuxit och utvecklats mycket som basketspelare. 

 

Det tredje och sista lägret under U14-året för Region Mellersta kommer att äga rum i medeltidsstaden Visby på Gotland, 12-14 april. Vi är väldigt glada och stolta över detta och ser fram emot ett läger med massor av basket, men även kultur och historia. Vi kommer att anpassa start och slut på lägret till färjorna till och från Nynäshamn. Vi kommer att ha en gemensam samling i Nynäshamn inför färjan som avgår ca 11 (eventuellt även i Stockholm C för de som önskar åka med buss till färjan). Vi kommer åter anlända till Nynäshamn ca 19 på söndagen. Vi har gjort en gemensam bokning på Destination Gotland och om det är föräldrar/klubbcoacher som önskar följa med ber jag er höra av er snarast möjligen till mig. 

 

Till nästa läger är vi redan idag hela 79 spelare anmälda. Jag vill att vi alla hjälps åt att sprida detta vidare och till alla er som ännu inte anmält er ber jag er anmäla er så snart som möjligt för att vara helt säkra på en plats på lägret.

 

Har ni redan anmält er till alla tre läger behöver ni inte göra någonting. Har ni varit med på något läger tidigare så skickar ni bara ett mail till mig med spelarens namn och klubb och betalar in anmälningsavgiften på 650 kr. Vill man vara med för första gången anmäler man sig på denna länk:

 

https://response.questback.com/idrott/u14mellersta2013fodda1999

 

Alla får en kallelse cirka två veckor innan lägret. Dessutom skickar jag ut ett mail med en liten påminnelse cirka en månad innan lägret med bl a mer information om färjan och resan till/från Gotland.

 

Jag vill dessutom påminna er alla om att logga in på ”läsa spelet”, läsa och svara på några frågor så att region Mellersta visar framfötterna även där. Ni har samtliga förhoppningsvis fått ett mail om detta innan lägret i Örebro (hör av er annars). Det finns mycket fina priser att vinna.

 

Har ni några frågor om lägret eller regionverksamheten är det bara att kontakta undertecknad.

 

Med vänlig hälsning / Best regards

David Leman
Regionansvarig Mellersta

 

Svenska Basketbollförbundet | Swedish Basketball Federation 
Idrottens hus, SE-114 73 Stockholm, Sweden 
Mail: This is a mailto link  

Mobil: 073-912 73 72