Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Riksmästerskapen: PM Inför omgång 1

Riksmästerskapen: PM Inför omgång 1

Till deltagande lag i Riksmästerskapen (RM). Härligt, härligt, härligt! I helgen är det dags för omgång 1 i Riksmästerskapen för flickor och pojkar 15 och 16. Totalt deltar 101 lag i de fyra ålderskategorierna.

155 matcher spelas på 20 spelorter i totalt 25 grupper. Med andra ord är det många människor runt om i Sverige som kommer att vara involverade i RM i helgen, som spelare, ledare, funktionärer med flera.

 

Vi önskar att RM blir en upplevelse och en trevlig helg som lämnar efter sig positiva minnen. För att skapa en atmosfär där vi kan tävla och samtidigt ha roligt gäller det att alla fokuserar på sitt, dvs spelarna spelar, coacherna coachar, domarna dömer och föräldrarna hejar. Det är viktigt att vi hela tiden påminner oss om att RM är till för spelarna och de deltagande lagen, där vi bemöter varandra med respekt och är goda föredömen. På detta sätt skapar vi en helhetsupplevelse där spännande matcher och härliga  prestationer präglas av goda värderingar i en juste idrottsanda.

 

Licensering

Några lag har ännu inte licenserat, ni måste göra detta omgående. Lägger ni till nya spelare i RM inför helgen skicka ett mail till Anders, This is a mailto link, så att han kan godkänna de nya namnen.

 

Sociala medier

På Twitter, Instagram, Facebook m.m. använder vi hashtagg  #RMbasketse – kör så det ryker! Dela med er av vad som sker före, under och efter matcherna.

 

Facebook-eventet: Nyheter, referat, bilder, video m.m.

Gå med i facebook-eventet och följ RM omgång 1 från hela landet. Där kan ni även lägga upp bilder, texter m.m.

https://www.facebook.com/events/738527122869695/

 

Nästa omgång(ar)

Tänk på att redan nu söka att arrangera omgång 2 och 3, se vilka som sökt på www.basket.se/RM

Målet är att snarast möjligen få klart grupperna för omgång 2 snarast möjligen i nästa vecka.

 

Kostnadsfri urdragning efter omgång 1

Givetvis hoppas vi att samtliga deltagande lag i omgång 1 vill fortsätta delta i RM efter helgen. Men om ett lag ska ha möjlighet att dra sig ur kostnadsfritt behöver bekräftelse på detta inkomma till SBBF senast onsdag 22 oktober, då vi behöver få klart grupperna för omgång 2 så snart som möjligt.

 

Kostnadsutjämning

Gör detta snarast efter helgen och senast 7 dagar efteråt på följande länk: https://response.questback.com/idrott/rm1415/

 

RM-handboken

För mer info om RM läs RM-handboken och som även finns på ”För lagen” på basket.se/RM

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/RM/Forlagen/

 

Email-adresser

Ber er att vidarebefordra detta till berörda i era föreningar. Om ni som är kontaktpersoner/coacher på laget inte får dessa utskick ber jag er skicka in de email-adresser ni önskar att vi använder oss av. Vi ber er även att kontrollera på sidan ”Deltagande lag” för att se om det är korrekt email-adress ni vill att andra föreningar och vi på SBBF använder för att kontakta er på.

 

Eventuella frågor?

Övergripande frågor RM: Kontakta David >> This is a mailto link

Licensfrågor, kostnadsutjämning: Kontakta Anders >> This is a mailto link

Frågor kring utbildningsnivå, arrangemang: Kontakta Elin >> This is a mailto link

 

Med vänlig hälsning / Best regards

David Leman
Tävling
Svenska Basketbollförbundet | Swedish Basketball Federation
Idrottens hus, SE-114 73 Stockholm, Sweden
Phone: +46 8 699 60 00, Fax: +46 8 699 63 06
Phone direct: +46 8 699 63 02
Mail: This is a mailto link
basket.se