Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Städa Sveriges Ledarstipendium

Städa Sveriges Ledarstipendium

MsvBDF gratulerar Tiina Rossi-Ekstam, Solstadens Basket som fått "Städa Sveriges Ledarstipendium 2015".

Städa Sverige, idrottens miljöorganisation delar årligen ut ett Ledarstipendium till en idrottsledare som gör stora gärningar i det tysta. Städa Sveriges Ledarstipendium fångar personer som ”gör sig själva ett nummer större än vad de är”; de deltar aktivt i operativa miljöprojekt som syftar till att etablera lokala hållbarhetsfrågor hos ungdomar. Ett exempel är städning av svenska älvar.

En enig styrelse i Städa Sverige har beslutat att 2015 års stipendium tilldelas Tiina Rossi Ekstam, Solstaden Basket.

 

- Jag är enormt hedrad och glad över det här. Att unga människor bidrar med det lilla i en stor fråga har betydelse. Alla kan göra något! Jag har under de år jag deltagit i Älvstädningen också sett vilken betydelse det har när det ökar medvetenheten hos de unga, kommenterar Tiina och fortsätter: -Älvstädningen och tanken bakom, med att aktivera och engagera unga lokalt är fantastiskt, jag hoppas det växer vidare.

-Tiina har haft en stor betydelse för både föreningsarbetet i Solstaden Basket och har med sitt engagemang också bidragit i att få andra föreningar och Älvstädningen att utvecklas i Karlstad. Sedan projektet startade har över 900 personer från Värmland deltagit, närmare 19 ton skräp har plockats längs Klarälven, säger Mats Wesslén, VD Städa Sverige och tillägger:

-Detta hade inte varit möjligt utan Tiina.

 

Stort Grattis!!