Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Utbildningsvecka

Utbildningsvecka

Vecka 5 ska KFUM Örebro ha en "utbildningsvecka." Vi kommer att träffa våra tränare vid tre tillfällen samt erbjuda en föreläsning för våra spelare. Som BUC ansvarig vill vi även bjuda in fler coacher och spelare till dessa tillfällen.

Veckans schema: 26-29/1

Måndag: 18.00-20.00 på Tegelbruket (våning 2)
Riktlinjer för våra ungdomscoacher. Vi kommer att använda denna träff till att förtydliga våra riktlinjer för våra ungdomscoacher. Tillsammans med Helena Hörman från SISU Idrottsutbildarna kommer vi att under två timmar diskutera ungdomsåren 12-15 år och hur vi jobbar utifrån våra värderingar. Dessa riktlinjer går att applicera till vilken idrott och verksamhet som helst och just därför skulle det vara otroligt bra om ni kunde delta.

Tisdag: 19.04 på Idrottshuset
Eco - Norrköping, Basket herrligan

Onsdag: 18.00-19.30 på Tegelbruket (våning 2)
Föreläsning med Lennart Grundel (för tränare). Lennart har varit tränare på alla nivåer inom basketsverige, bland annat ett år med Eco Örebro basket. Lennart har utvecklat ett tema som kommer hjälpa alla tränare, oavsett vilken nivå dom tränar till att bli roligare och bättre tränare. Temat är "Framgång är ett val." Det kommer att innehålla begrepp som, "vinnare, stolthet och värdegrund."
Onsdag: 18.00-19.30 på Tegelbruket (våning 2)
Föreläsning med Helena Hörman. Till denna föreläsning bjuder vi in alla spelare födda 2002 och äldre (02-95). Temat kommer att vara "Förening." Vad innebär det att tillhöra en förening, ett lag, en familj? Helena kommer att väcka tankar samt stimulera diskussioner för att få våra spelare att förstå att de tillhör något mycket större än vad dom inser idag.

Torsdag: 17.00-18.00 på Tegelbruket
Pratiskt träning med Magnus Persson. Fokus ålder U12 (03 och yngre). Magnus kommer haett träningstillfälle med våra EB tränare och utveckla hur vi ser på basket i dessa åldrar.
Torsdag: 18.00-19.00 på Tegelbruket
Praktiskt träning med Andrew Pleick och Martin Svedberg. Fokus ålder (02 och äldre). Vi kommer att vända oss till tävlingsåren och hur vi ser på basket i dessa åldrar. Vi kommer att fokusera på försvar- ett 60 minuters träningstillfälle där vi diskuterar försvar i dessa åldrar.


Andrew Pleick

Sportchef KFUM Örebro Basket
Assistant Coach Eco Örebro
Coach NIU Örebro

 

Mobile: +46 733 224 287