Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / MsvBDF: s Distriktslag 2016

MsvBDF:s Distriktslag 2016

Mellansvenska hade tre lag med på DLT (DistriktLagsTurneringen)

Distriktlagsverksamheten (DL) är för åldersgrupperna U18 och U16 vilket i år inneburit födda 98/99 samt 00/01. Under säsongen genomförde DL två öppna träningar – en i Karlstad och en i Örebro – för de som vill komma och träna med nya medspelare under ledning av nya coacher. Syftet med DL har hela tiden varit att stärka ungdomsverksamheten i vårt distrikt och samtidigt skapa en större samhörighet mellan våra föreningar och spelare. Dessutom ger DL en möjlighet för de spelare som vill satsa och visa upp sig på riksplanet för landslagscoacher via DLT. Distriktslaget är vårt representationslag och det är en stor ära att vara uttagen till DLT.

 

Efter de öppna träningarna genomfördes lagträningar i Örebro för herrarna samt i Karlstad och Fagerås för tjejerna.  Vi hade cirka 55 spelare som var med på träningarna, vilket totalt sätt är färre än i fjol. I åldersgruppen DU18 hade vi inte tillräckligt många intresserade spelare i år och där genomfördes därför inga träningar.

Fjärde juni styrde Mellansvenskas ”orangea” buss kosan mot Uppsala och Distriktslagsturneringen (DLT). Bra stämning och god gemenskap. Även medföljande supporters hade möjlighet att åka med kostnadsfritt.  Motståndet från de andra större distrikten är mycket tufft men vi lyckades vinna ett par matcher. Med målsättningen att alla skulle lära sig något på turneringen och åka hem som en bättre spelare så tror jag att vi lyckades. Samtliga matchresultat finner ni på basket.se under Resultat – DLT.

 

DLT, som är ett samarrangemang med Miki Herkel Cup för U15, var en mycket positiv turnering för både spelare, coacher, domare och ledare – vilket visar att basketen verkligen kan!

 

Vi ser fram emot en bra sommar och därefter en ny säsong för Distriktlagsverksamheten med nya friska tag.

Bilder på våra Distriktslag som representerade Mellansvenska 2016 finner ni här!
HU18
HU18

Bakre Olle (Coach), Simon G, Adi, Viktor, Joseph, Simon B
Nedre Lukas, Leo, Elick och Alfred

HU16
HU16

Bakre Johan (Coach), Alex, Tarek, Fabian, Aron, Isak, Rick, Albert (Ccoach)
Nedre Joakim, Filip, Frat, David och Anton

DU16
DU16

Bakre raden Lucia, Rosanna, Josefin, Dilnarin, Lori, Lovisa, Jenny (Coach)
Nedre raden Julia, Anna, Shifa, Rebecca, Sofia.