Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Råd och Vård för Idrottskador

Råd och Vård för Idrottskador

Folksam inför den 1 oktober en väldigt bra tjänst som heter ”Råd och Vård”. Den innebär att man kan få gratis rådgivning av sjukgymnast och även möjlighet att besöka sjukgymnast eller läkare kostnadsfritt.

Tjänsten gäller för alla ungdomar 13 år och under (tom 30/9 det år man fyller 13) samt övriga spelare som har licens och är medlemmar i en förening som tillhör Svenska Basketbollförbundet och omfattas av en idrottsförsäkring. 

Folksam är sedan 2013 en av svensk baskets viktigaste samarbetspartners. Folksam står för våra försäkringar och är också en av våra största sponsorer. Nu har Folksam valt att aktivera sitt sponsorskap på ett sätt som ska gynna gräsrötterna. Genom tjänsten ”Råd och vård” kan alla ringa en sjukgymnast och få råd kring hur man ska behandla skador eller hur man ska agera för att förebygga skador. Detta gick att göra redan ifjol, men den 1 oktober lade Folksam också till en ”vård-del”.

När du ringer Råd och vård på 020-44 11 11 får du prata med en legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast som är specialist på idrottsskador. Skulle den som idrottar bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos sjukgymnast och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

SBBF och Folksam hoppas nu på att alla aktiva inom basketen sprider denna information till spelare och föräldrar för att våra ungdomar ska få bättre behandling, mer kunskap och i slutändan naturligtvis må bättre. Informationen kan vara extra viktig att sprida där ni tror att det finns ett lägre föräldraengagemang eller att tränaren är nybörjare och ännu inte har tillgodogjort sig kunskap i dessa frågor.

Läs mer om försäkringen på folksam.se/basket