Hem / Egna nyheter / Info från SBBF!

Info från SBBF!

Här finner ni viktig information från SBBF.

UTBILDNINGSENKÄT

För ett tag sedan gick vi ut med en enkät till alla våra föreningar i Sverige - https://forms.office.com/r/mVgpp9V4Lw

Svara gärna på den om ni inte redan gjort det.

BEHÖRIGHETSKRAV FÖR TRÄNARE/ LEDARE

Behörighetskrav för tränare kopplat till utbildning infördes 2011 med successivt verkställande på olika nivåer av tävling. Efter att utbildningsmodellen inom Svensk Basket har byggts om och nylanserats med start 2018 uppstod ett behov av att revidera dessa krav så att de går i linje med de nya utbildningarna. Syftet med kraven är att säkerställa att det finns utbildade ledare för alla lag som deltar i tävlingsverksamhet. Att ha utbildade ledare i så stor utsträckning som möjligt är en del av Svensk Baskets strategiska inriktning formulerad i Strategi 2025 att Växa och ha Välutbildade Basketpersoner i verksamheten. Läs mer på basket.se

ADMINISTRATION UTBILDNING 

Från och med årsskiftet så har vi fyra basketdistriktsförbund som har avtal med SBBF om att sköta viss administration och logistik kring utbildning. Det gäller Skånes BDF, Småland-Blekinges BDF, Stockholms BDF och Westra BDF. Svenska basketbollförbundet ansvarar även fortsättningsvis för innehåll, struktur, övergripande planering, att utse och utbilda utbildare, ekonomihantering inkl. fakturering och kvalitetssäkring medan BDF:en hanterar logistik såsom bokning av lokaler och säkerställa det praktiska runt ett utbildningstillfälle med material, fika, öppning av lokaler. Vi hoppas och tror att vi kan nå fler och bli mer tillgängliga när vi är fler som arbetar med utbildningsfrågor runt om i landet! Ni når oss alla samlat på This is a mailto link som är en gemensam kontaktväg till alla som jobbar med utbildningsadministration och -logistik, oavsett om det gäller SBBF eller BDF.

Nedan hittar ni sammanställningar kring befintliga utbildningar och hur de hänger ihop med varandra samt upplägg på respektive nivå. Det finns även bifogat allmän information gällande anmälan via vår utbildningsplattform, samt hur ni kan aktivera rollen föreningsadministratör för att kunna se och hantera era medlemmars utbildningar inkl. anmälan, skapa inloggning, ta ut samlad data över deltagare som anmält sig till någon utbildning, för att se en specifik deltagares utbildningsstatus – www.basketutbildning.se

PROJEKTSTÖD IF 

Vi har i och med årsskiftet gått in i en ny period gällande Projektstöd IF där utbildning är högprioriterat och genererar ekonomiskt stöd tillbaka till föreningen. Mer om hur det är utformat, vilka utbildningar det berör och kriterier för att ansöka om det kan ni läsa i handboken för Projektstöd IF som finns nedan.

SKOLSAMVERKAN 

Material och mer information hittar ni här: https://www.basket.se/svenskabasketbollforbundet/forening/Skolsamverkan/

BASKETUTVECKLARNA

Sedan augusti 2021 har Svenska Basketbollförbundet två basketutvecklare anställda. Deras uppdrag är att vara ett sportsligt stöd till föreningar och ledare inom Svensk Basket. 

Vill din förening ha stöd kring sportsliga frågor? Kontakta basketutvecklarna!

Andrew Pleick
Tel: +46 8 699 63 13 
E-mail: This is a mailto link 

Rikard Aspegren
Tel: +46 8 699 64 16
E-mail: This is a mailto link

Basketutvecklarna har även ett nyhetsbrev för basketcoacher som kommer ut en gång i månaden.
Tipsa coacherna i er förening att prenumerera på nyhetsbrevet!

Allmän information om utbildning (pdf)
Föreningsadmin (pdf)
Utbildningar SBBF (pdf)
Projektstöd (pdf)
Ledarutvecklingsplan (word)