Hoppa till sidans innehåll

Rekommendationer fr o m 1 november 2020

Covid-19 Uppdatering - Viktigt Information!

01 NOV 2020 18:49
  • Uppdaterad: 01 NOV 2020 18:49

Region Uppsala har förlängt de skärpta restriktionerna i länet till den 17 nov för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset. Dessutom har Region Stockholm infört skärpta restriktioner till den 19 nov.

Riksidrottsförbundet har uttalat att idrottslig verksamhet kan fortsätta att bedrivas i Uppsala län med följande tillägg:

  • Idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, som exempelvis många kampsporter, bör skjuta fram tävlingar och ändra upplägg och innehåll i träning så att nära fysisk kontakt undviks till dess att nya rekommendationer kommer från Region Uppsala
  • Idrottsutövare, ledare och domare ska i möjligaste mån undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande
  • Idrottsverksamheter ska i den mån det är möjligt genomföras utomhus
  • Idrottsutövare, ledare och domare som reser till eller från Uppsala ska överväga risken för smittspridning inför deltagande i idrottsevenemang
  • Verksamheter ska skjutas fram eller ställas in om det inte får betydande konsekvenser

SBBF uppmanar, precis som RF, deltagare att undvika lokal kollektivtrafik och att agera ansvarsfullt i kontakterna med övriga.

Söndagen den 1 nov förlängde och utökade styrelsen för Norra Svealands BDF sitt beslut från den 22 okt. Det nya beslutet är följande:

Alla seriematcher i Svea-serien i hela distriktet ställs in t o m den 17/11 och kan komma att förlängas vid behov. Även matcher i Div 2 ställs in under samma tidsperiod. Notera att det fortfarande tillåtet att spela träningsmatcher för lag utanför Region Uppsala om rådande restriktioner kan följas. Följ gärna SBBF:s Aktrivitetsprotokoll, som ni finner här: https://www.basket.se/globalassets/svenska-basketbollforbundet/dokument/covid19-protokoll-20201101-300-personer.pdf

Ett undantag görs, det är EBC i Hudiksvall den 14 nov som får genomföras, om inte läget i Gävleborg förvärras. Lag från Region Uppsala, eller annan region med skärpta restriktioner, får inte delta där.

 Den 29 okt ställde Stockholms BDF in alla sina matcher fram till den 19 nov.

Svenska Basketbollförbundet har tagit beslut kring tävlingsverksamheten i förbundsserierna efter att regionerna Stockholm, västra Götaland och Östergötland skärpt de allmänna råden. Grundinställningen är att vi ska genomföra den verksamhet vi kan genomföra genom att följa de råd och rekommendationer som finns. Naturligtvis med stor respekt för de protokoll kring begränsning av smittspridning som tagits fram.

Efter dialog med Riksidrottsförbundet är det tydligt att undantaget för professionell idrott fortsatt ska gälla. Det innebär att matcherna i SBL herr, SBL dam och Superettan herr fortsätter enligt spelschema.

På grund av hur Covid 19-pandemin utvecklats de senaste veckorna och den osäkerhet som råder flyttar Svenska Basketbollförbundet de närmast kommande omgångarna i både USM och RM framåt. Omgång 1 för USM som skulle spelats 20-22 november och omgång 2 för RM som skulle spelats 27-29 november flyttas fram, och spelas i februari respektive januari.

Gällande träning så är det upp till respektive förening att fatta beslut utifrån rådande restriktioner i sin region och rekommendationer från sin kommun och sitt lokala RF-SISU distrikt. Råder inga skärpta restriktioner kan träning fortsätta som tidigare under hösten.

Vid frågor angående detta kontakta Norra Svealands BDF’s ordförande Asim Zilic.

Skribent: Asim Zilic
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norra Svealands BDF
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Besöksadress:
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0762721823
E-post: This is a mailto link

Se all info