Hoppa till sidans innehåll

Information från regeringen


Sverige befinner sig fortfarande i en extraordinär situation. Smittspridningen av viruset som orsakar sjukdomen covid-19 är alltjämt kvar på en mycket hög nivå och vården är fortsatt ansträngd. De nationella råden för att minska smittspridning är alltså fortfarande i allra högsta grad relevanta. 

 

Hälso- och sjukvården är svårt ansträngd av pandemin, samtidigt som mycket av den planerade vården har ställts in eller skjutits upp. Hälso- och sjukvården ansvarar även för omfattande testning och smittspårning samt vaccinationsinsatser, som lägger ytterligare uppgifter på vårdens medarbetare.

Det finns ett fortsatt behov av att säkerställa att alla åtgärder vidtas för att bromsa spridningen av sjukdomen covid-19. Regeringen ser därför, efter dialog med Folkhälsomyndigheten, behov av att förlänga ett antal restriktioner och rekommendationer. Dessa nedan påverkar idrotten:

• Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig stängd. Vad som avses med icke-nödvändig verksamhet avgör respektive region och kommun utifrån de egna behoven och förutsättningarna. Det är dock viktigt att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare, såväl utomhus som inomhus, undantas från regeringens vädjan att stänga ner verksamheter.

• Fritidsaktiviteter är viktiga för barn och ungas utveckling. Offentliga aktörer bör därför hålla igång verksamheterna för barn och unga födda 2002 och senare. Lokaler och anläggningar bör således hållas öppna för barn- och ungdomsaktiviteter. Sådana aktiviteter, såsom kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifter och allmänna råd kan följas. Bedömningen är att nyttan av att ha öppet överväger fördelarna med att hålla stängt. Barn och unga är inte drivande i pandemin. De negativa följder för barn och ungas hälsa som annars riskeras är betydande. Pandemilagen avgör hur många som får vistas i en idrottsanläggning samtidigt! 

Från och med måndag den 1 mars tillåts inte enstaka matcher och tävlingar för de födda 2005 och yngre pga den ökade smittspridningen. 

Uppdaterad: 21 JAN 2021 14:19 Skribent: Elin Setzman
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info