Hoppa till sidans innehåll

Junior- och seniorserier ställs in

08 MAR 2021 13:57
Svenska Basketbollförbundet har idag 8 mars fattat beslut om att lägga ner RM och USM för resten av säsongen. På grund av detta väljer nu tävlingskommittén att också ställa in distriktets junior- och seniorserier.
  • Skapad: 08 MAR 2021 13:57

Idag på förmiddagen kom det tråkiga med väntade beskedet att SBBF avslutar RM och USM för resten av säsongen. Sedan tidigare har det även bestämts att Superettan, Basketettan dam och herr samt Basketligan rullstoll ställs in. Här kan ni läsa om det:

RM och USM avslutas för säsongen - Svenska Basketbollförbundet

Basketettan och SBL rullstol avslutas - Svenska Basketbollförbundet

Superettan 20/21 ställs in - Svenska Basketbollförbundet

Sedan tidigare har styrelsen i Norrbottens Basketdistriktsförbund på inrådan av tävlingskommittén valt att ställa in alla ungdomsserier för resten av säsongen. Med tanke på de besked som SBBF ger idag ser tävlingskommittén ingen annan utväg än att även ställa in distriktets junior- och seniorserier. Förhoppningen har varit att säsongen ska kunna förlängas och matcher ska kunna spelas i U19 och Division 2 senare under våren men nu blir det alltså inte så. 

Vi förstår att detta är ett otroligt tråkigt besked för våra föreningar som hade hoppats att få några matcher under våren. Samtidigt vet vi att ni alla har varit otroligt förstående för tråkiga beslut som tagits under hela denna tid. 

Nu är det viktigt att vi försöker hitta nya och kreativa sätt att motivera våra utövare att stanna inom basketen! De åldersgrupper som får träna får gärna höra av sig till oss så kan vi tipsa om roliga träningsupplägg för våren. För de åldersgrupper som inte får träna har RF SISU många tips på utbildningar, träffar och träningsupplägg som kan ske digitalt. Gå gärna in på deras hemsida och se vad de kan erbjuda och ta kontakt:

Norrbotten (rfsisu.se) 

Vi hoppas på en sommar där vi kan bedriva 3x3 - verksamhet utomhus och en höst där vi förhoppningsvis kan dra igång nästa säsong som vanligt! 

Skribent: NBDF
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info