Hoppa till sidans innehåll

Kallelse till extra vårmöte

25 APR 2021 21:31
Eftersom det vid Vårmötet den 18 april blev lika i omröstningen om den motion som Västerbotten presenterade ska en ny omröstning genomföras söndag 2 maj.
  • Uppdaterad: 25 APR 2021 21:31

Inför Vårmötet den 18 april hade Västerbottens BDF inlämnat följande motion: 

"Samarbete gällande tävling mellan Västerbotten och Norrbottens BDF

 

Bakgrund:

Norrbottens BDF valde på vårmötet 2020 att endast tillåta lag på nivåerna senior samt U19 att delta i spel i Norrbottens seriesystem. Detta med undantag för lag från Skellefteå. 

Ett samarbete gällande tävling har med ett få antal år i början av 10-talet funnits mellan Norr och Västerbotten i över 40 år. Detta har grundat sig i vilka behov som funnits i de respektive distrikten vid olika tidsepoker. 

Under säsongerna 2010-2013 hade Västerbottens BDF t.ex. en egen division-2-serie på herrsidan och deltog således inte med seniorlag på herrisdan i Norrbottens BDF. Istället fanns samarbetet Bothnialigan. 

Just nu befinner sig Västerbottens BDF i en fas där fokus de senaste 6-7 åren har varit att starta egna serier på ungdomssidan i åldrarna U13 och U14. Idag finns en nivåindelad serie med 13 lag (8 tjej, 7 killag)  och målet är att kunna utöka den för att spela könsindelat och nivåindelat för både U13 och U14. Målet är att även kunna erbjuda lag för åldrarna U15 och U16 fortsatt spel i egna serier, men för att kunna göra detta krävs det att få fram tillräckligt många lag i 2-3 årgångar i rad. 

I nuläget finns endast 2-3 lag på pojk respektive flicksidan i åldrarna U15 och U16. Det gör att risken är att många slutar när den sportsliga utmaningen uteblir när samma lag som du spelat mot en hel ungdomstid är enda motståndet. 

Därför behövs en större sportslig utmaning för att lyckas behålla spelare inom sporten och utveckla spelare upp till senior och elitnivå. 

Ser vi till tidigare säsonger där lag från Västerbotten haft tillstånd att spela i Umeå så har de hävdat sig väl och därmed erbjudit både kvalitativt och varierat motstånd för lagen från Norrbotten. 

Det är också just i dessa lag som spelat mot lag från Norrbotten som vi ser de spelare som tagit steget upp till distriktets elitlag.

Västerbottens BDF har en förståelse för att resor till Umeå, Nordmaling, Hörnefors innebär ökade kostnader för lag från Norrbotten, men menar att värdet av ett samarbete är större än kostnaden för detsamma.

 

Förslag:

Norrbotten ger bifall för spel i Norrbottens seriesystem för lag födda 2007 och äldre för säsongen 2021-2022.

Ingen skillnad görs mellan lag från Skellefteå och övriga Västerbotten när det gäller möjligheten att delta i seriespel. 

Endast lag som fått sanktion från Västerbottens BDF får delta i seriespel i Norrbottens BDF. 

Deltagande sker utifrån de serie och tävlingsbestämmelser som Norrbottens BDF fastställer. Alltså ifall eventuell reseersättning, byte av hemmamatch, spel på neutral plan eller liknande lösning fastställs av Norrbottens BDF så är deltagandet på dessa premisser." 

Efter att en omröstning genomfördes vid mötet slutade röstningen i ett oavgjort resultat. Mötet beslutade därför att ett nytt möte skulle genomföras snarast där fler föreningar skulle få chansen att ta ställning och rösta i frågan!

Nu har Tävlingskommittén beslutat att det extra mötet för röstning kommer att genomföras söndag 2 maj kl. 18.00 via zoom. 

Möteslänk: Extra vårmöte 

Inför detta möte vill vi att samtliga föreningar tar dessa punkter i beaktande:

  • Läs igenom motionen noga och förankra frågan genom att tillfråga er förenings styrelse innan röstning. 
  • Endast föreningsrepresentanter som närvarar vid mötet får rösta. Röstning får alltså inte ske via mejl till kansliet. Observera att även föreningar som röstade vid mötet 18 april måste rösta igen för att rösten ska vara giltig!
  • Röstlängden är beräknad utifrån vilka föreningar som betalat in den årliga föreningsavgiften till SBBF antingen för 2020 eller 2021. 
  • 1 person per förening har rösträtt. Alla föreningsrepresentanter (både ordförande eller annan representant med fullmakt) anmäler sig till mötet via mejl till kansliet senast lördag 1/5. 
  • Skulle det återigen uppstå ett läge där röstningsresultatet blir oavgjort kommer styrelsen i NBDF att ha utslagsröst. 

Vi hoppas att få se så många föreningar som möjligt representerade vid mötet på söndag!

Skribent: NBDF
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info