Hoppa till sidans innehåll

Sammanställning Julmötet 2020

17 DEC 2020 19:21
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 19:21

Ikväll genomfördes det årliga tävlingsmötet, även kallat Julmötet. Nedan följer en sammanställning från vad som diskuterades på mötet.

 

Deltagare:

Jesper Ponturo – Norrbottens BDF

Elin Setzman – Norrbottens BDF

Alexandra Eriksson – Norrbottens BDF

Lena Pekkari – Norrbottens BDF

Lotta Rova – Norrbottens BDF

Marcel Magnusson – BK Höken

Simon Matti – BK Gladan

Nicklas Karlsson – BK Gladan

Peter Öqvist – Brooklyn Eagles

Peter Ekman – Sunderby SK

Stefan Lindbäck – Älvsby Basket

Isa Ponturo – BK Vråken

Magnus Lindblom – Umeå BSKT/KFUM Umeå

Ewa Öhrström Holmqvist – Luleå Stars

 

 

Sammanställning

 

Årets julmöte genomfördes pga coronaviruset helt digitalt via zoom med ett flertal föreningsrepresentanter samt representanter från styrelsen och tävlingskommittén i Norrbottens BDF. Den största diskussionen på mötet var givetvis hur coronaviruset har påverkat basketsäsongen och att vi inte har fått spela matcher sedan i början på november. Styrelsen och tävlingskommittén står fast vid sitt beslut att matcherna i ungdomsserierna under denna period stryks medan matcherna i U19 och Division 2 skjuts upp till senare tillfälle. Detta på grund av bland annat samsynsavtalet med andra idrotter samt hänsyn till önskemål om eventuellt kvalspel. Detta beslut kan dock behöva omvärderas om säsongen pausas ännu längre.

 

Kort information om serie- och licensavgifterna gick också ut. Än så länge fakturerar distriktet dessa avgifter som vanligt även om seriespelet är pausat. Det föreningarna betalar för nu är egentligen det administrativa merjobb som uppkommer för förbundet när nya rekommendationer kommer och information måste spridas. Dessutom betonades det från föreningshåll att vi måste vara solidariska i detta och se till att förbund och föreningar överlever ekonomiskt och finns kvar även efter att pandemin är över. Inga invändningar framkom i denna diskussion.

 

Norrbottens BDF visade även de nya rekommendationerna för tränings- och tävlingsverksamhet som gäller för Svensk Basket sedan 14 december. Vikten av att följa rekommendationerna noggrant och att inte försöka hitta kryphål betonades. Vi vill vara en idrott som föregår med gott exempel och bidrar till minskad smittspridning – inte ökad. Som rekommendationerna säger nu är seriematcher inte aktuellt före 11 januari 2021. Första spelhelgen skulle alltså bli 16–17/1. Norrbottens BDF ska delta på ett möte tillsammans med de andra distrikten och SBBF den 7/1 där mer information om detta kommer att ges. Efter det mötet kommer informationen att spridas till föreningarna. Träningsverksamhet får bedrivas både för grupper äldre och yngre än 2005. Det viktiga är att de äldre åldersgrupperna följer råden om individuell träning där utrustning inte delas och med max åtta deltagare. Föreningarna uppmanas att delta på SBBF:s digitala föreningsmöte måndag 21/12 kl. 18.00. Länk finns på vår facebooksida.

 

Beslut om seriebyten

 

Höken P17 Utveckling in i HU1

Älvsbyn DU2 byter till DU3 eller DU4

Gladan HU2 byter till HU3

Sunderbyn och Brooklyn återkommer med möjliga ändringar.

 

Önskemål från Höken och Brooklyn om att årgången 2009 slussas in i den yngsta ungdomsserien under våren för att förbereda för seriespel.

 

 

Slutligen önskar vi från Norrbottens BDF er alla en God Jul och ett Gott Nytt År med förhoppning att vi snart får dra igång basketsäsongen igen!

Skribent: Elin Setzman
Epost: Adressen Gömd


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info