Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

UTBILDNING 2.0


Med start våren 2018 övergår Svenska Basketbollförbundet från den utbildningsmodell som funnits sedan 2005 till den nya utbildningsmodell som skapats inom projektet Utbildning 2.0. Det innebär att alla utbildningar som vi tidigare har arrangerat genom NBDF i distriktet numera arrangeras via SBBF. Utbildningarna kommer inte heller att arrangeras gruppvis så att man kan anmäla ett helt lag åt gången. Mer information om aktuella utbildningar och hur man anmäler sig finns på SBBF:s hemsida https://www.basket.se/Utbildning/

Nedan finner Ni information från SBBF om nya 'Utbildning 2.0'.

Till föreningar inom Svenska Basketbollförbundet (SBBF):

Med start våren 2018 övergår SBBF från den utbildningsmodell som funnits sedan 2005 till den nya utbildningsmodell som skapats inom projektet Utbildning 2.0.
Den nya utbildningsmodellen innebär en separation mellan tränare och domare redan från den första utbildningsnivån. Den bygger också på en fördjupning på området utvecklingstränare där den tidigare utbildningsmodellen har byggt på en stegring i sportslig nivå och ålder kopplat till utbildningsstegen, medan den nya modellen möjliggör fördjupningsutbildning oavsett vilken åldersgrupp och nivå du verkar på.
 
Övergången sker successivt och stegvis där den nya "Introduktionsutbildning för utvecklingstränare har genomförts med pilotutbildningar i april-maj 2018. Dessa följs sedan av "Nivå 1 Utvecklingstränare" samt "Matchledare A" & ” Matchledare B".
De tidigare utbildningarna "EB-Utbildning och "Grundkurs" beräknas vara helt utfasade till starten av säsongen 2018-2019 och de högre utbildningsstegen implementeras sedan stegvis.
Gamla utbildningsnivåer och kommer att gälla även fortsättningsvis så om du har gått en utbildning tidigare så har den fortfarande samma behörighetsnivå. Ett förtydligande kopplat till gamla och nya utbildningar samt behörighetsnivåer kommer inom kort.
 
I och med att Utbildning 2.0 lanseras så sker även en centralisering av utbildningsadministrationen där SBBF har som ambition att genom effektivisering och kvalitetssäkring öka tillgängligheten av utbildning i hela landet. Det är alltså inte längre era respektive distrikt (BDF) som ansvarar för administration och koordinering av den lokala utbildningen utan all kontakt gällande utbildning sker direkt med SBBF.
 
Vi kommer att ha en kombination av fast utbildningsutbud, med utbildningstillfällen spridda över landet, och utbildningar som beställs av föreningar.
 
Har ni önskemål om eller frågor kring utbildning så hör ni av er till This is a mailto link
Planerade utbildningar med fastställt datum publiceras löpande  basket.se under:
Utbildning - Planerade utbildningar >> LÄNK.
 
Med vänlig hälsning

Sara Egerstad Dutina
Utbildningsansvarig

Svenska Basketbollförbundet | Swedish Basketball Federation 
Idrottens hus, Box 11016, SE-100 61 Stockholm, Sweden 
Tel: +46 76 103 76 75
Mail:This is a mailto link
Uppdaterad: 04 SEP 2018 08:46

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info