Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dispenser


Information från Tävlingskommittén i Norrbottens BDF gällande dispenser.

Tävlingskommittén (TK) i Norrbottens Basketbollförbund har som uppgift att hantera alla tävlingsfrågor som beslutats av föreningarna vid Vårmötet. Vi ska se till så att tävlingsbestämmelserna efterlevs och dessutom fick vi mandat att hantera dispenserna på ett ansvarsfullt sätt. Det är däremot inte vår uppgift att på något sätt ta över föreningarnas ansvar gällande rekrytering och inte heller att bedöma spelarnas kunskaper.

När det gäller dispenser har vi som regel att godkänna de spelare som av någon anledning går i en yngre årskurs i skolan. Man kan också få dispens för spelare som är ett år äldre, med vissa restriktioner, om det inte finns äldre lag i föreningen. Alla dispensansökningar behandlas individuellt och vi försöker ta beslut som är konsekventa och i första hand gynnar spelaren. I vissa fall ser vi till klubbens behov men det är inte självklart att ge dispens till äldre spelare om det finns yngre spelare att tillgå. Vi tar inte speciell hänsyn till spelarnas kunskaper annat än i undantagsfall.


Dispensansökningar skall inkomma från ordförande eller tävlingsansvarig i den sökande föreningen. Ansökan skall innehålla namn och födelsenummer på den som dispensen gäller samt bakgrund och anledning till att dispensen söks.

Tävlingskommittén sammanträder en gång i månaden och behandlar inkomna ansökningar. För dispenser som skickas in senast den sista i månaden lämnasbeslut senast den 10:e efterföljande månad.

En administrativ avgift för dispensansökan på 500 kr faktureras av Norrbottens BDF i samband med ansökan.

I distriktsmästerskap (DM) är inga dispenser tillåtna.

Uppdaterad: 04 AUG 2020 16:08 Skribent: Tävlingskommittén

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info