Hoppa till sidans innehåll

Vårt baskethjärta i sorg!

23 DEC 2018 21:30
Det är en sorgens tid.
  • Skapad: 23 DEC 2018 21:30

I går nåddes vi av ett mycket, mycket tråkigt besked. En stor basketledare har lämnat oss. ÖBDF:s ordförande Lars Löfgren har hastigt avlidit, efter en kort tids sjukdom.

Jag känner Lasse sedan många år (förbundstränarkursen 1969) och då var redan Lasse etablerad i hemstaden Norrköping som tränare och även spelare. Lasse kom till Gotland och Visby AIK:s (nu Visby BBK)basketverksamhet första delen av 90-talet. Där har han verkat med allt från damlags- ungdomsträning, kanslist och domare. Under senare år har han varit bl.a. en sammanhållande länk i Visby Ladies sekretariat.

Lasse kom även tidigt med i distriktsverksamheten och när Sörmland, Östergötland o Gotland bildade ÖBDF 1992, var Lasse självklar i ÖBDF:s styrelse. Med sin stora kunskap om tävlingsarrangemang, -administration och tävlingsregler, blev han en självklar ledargestalt för ÖBDF:s  tävlingskommitté.

Få har gjort så mycket för det breda basketspelandet i Sverige som Lasse. Han fanns alltid med på golvet oavsett om det handlade om coachning, utbildning eller att döma matcher. Hans insatser har varit ovärderliga för både föreningar och förbund. Lasse har alltid varit en engagerad, kunnig men lågmäld ledare och hans kärlek till basketsporten har aldrig gått att ta fel på. Lasse blev ÖBDF:s ordförande vid förra årsmötet 2018.

Vi saknar och sörjer en basketjätte.

Frid över Lasses minne.

Ulf Klasson, vice ordförande ÖBDF

Skribent: Patrik Nilsson
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Östsvenska BDF
c/o Nilsson, Getingstigen 28
151 60 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0739931712
E-post: ostsvenskabdf@gmail....

Se all info