Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildningar


Med start våren 2018 övergår SBBF från den utbildningsmodell som funnits sedan 2005 till den nya utbildningsmodell som skapats inom projektet Utbildning 2.0. 

Den nya utbildningsmodellen ser ut enligt följande och innehållet är under framtagning och bearbetning.

Den nya utbildningsmodellen innebär en separation mellan tränare och domare redan från den första utbildningsnivån. Den bygger också på en fördjupning på området utvecklingstränare där den tidigare utbildningsmodellen har byggt på en stegring i sportslig nivå och ålder kopplat till utbildningsstegen, medan den nya modellen möjliggör fördjupningsutbildning oavsett vilken åldersgrupp och nivå du verkar på. 

Fördjupad information och bakgrund till Utbildning 2.0 hittar du här >>> LÄNK. 

Övergången sker successivt och stegvis där den nya "Introduktionsutbildning för utvecklingstränare" har genomförts med pilotutbildningar i april-maj 2018. Dessaa följs sedan av "Nivå 1 Utvecklingstränare" samt "Matchledare A & B". De gamla utbildningarna "EB-Utbildning och "Grundkurs" beräknas vara utfasade till säsongen 2018-2019 och de högre utbildningsstegen implementeras sedan stegvis.

Gamla utbildningsnivåer och kommer att gälla även fortsättningsvis så om du har gått en utbildning tidigare så har den fortfarande samma behörighetsnivå. Ett förtydligande kopplat till gamla och nya utbildningar samt behörighetsnivåer kommer inom kort. 

I och med att Utbildning 2.0 lanseras så sker även en centralisering av utbildningsadministrationen där SBBF har som ambition att genom effektivisering och kvalitetssäkring öka tillgängligheten av utbildning i hela landet. 

Frågor kring utbildning besvaras av Sara Dutina. 

This is a mailto link 

076-103 76 75 

Planerade utbildningar och anmälan hittar du här. LÄNK.

 

Uppdaterad: 04 JUL 2018 17:18 Skribent: Ole Olsson

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Östsvenska BF
c/o Nilsson, Getingstigen 28
151 60 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0739931712
E-post: ostsvenskabdf@gmail....

Se all info