Hoppa till sidans innehåll

Anders Blomqvist

25 NOV 2018 15:59
1957-11-12 -- 2018-11-25
  • Uppdaterad: 25 NOV 2018 15:59

Ordföranden för Småland-Blekinge Basketdistriktsförbund sedan 27 februari 2017, Anders Blomqvist, avled söndag 25 november och saknaden är stor inom distriktet och runt om i landet inom basketbollsporten via hans olika roller som spelare och ledare på olika nivåer.

Utöver rollen som ordförande i distriktet så var Anders även ordförande och bildare av föreningen Sunnerbo Stars i Ljungby och Markaryd där hans familj, liksom han själv, var involverade som ledare och spelare.

Under Anders korta tid som distriktets ordförande så såg han till att skapa en ny spelform för att involvera fler i basketbollsporten i samklang med RF:s mål om livslångt idrottande.
Denna nya spelform är nytt för basketbollsporten inom landet och genomförs under namnet ”Basketparty” och är uppdelad i olika delar för att nå så många som möjligt oavsett ålder, bakgrund eller tidigare idrottserfarenhet.

Med den nya spelformen och framtagning av ny profil för distriktet med mera, som Anders har haft stor del i, så har detta lett till att intresset för sporten har ökat i distriktet och nya föreningar förväntas starta upp inom den närmaste framtiden där den ”egna” föreningen Sunnerbo Stars uppstartsarbete ligger till underlag för distriktets arbete med att hjälpa till med start av nya föreningar.

Spelare och ledare i Sunnerbo Stars, distriktets föreningar med spelare och ledare, styrelsekollegorna och anställd i distriktet beklagar djupt denna förlust av en oerhört positiv ledare och entreprenör - våra tankar går till Anders familj och anhöriga.

För att hedra Anders gärningar inom basketbollsporten kommer alla distriktets matcher fram till och med måndag 3 december att inledas med en tyst minut.

Skribent: Jovan Skundric
E-post: This is a mailto link


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info