Hoppa till sidans innehåll

Invigning av utomhusarenan i Kalmar

08 JUN 2015 11:32
Söndag 7 juni blir en dag som många kommer att lägga på minnet i Kalmar då den nya utomhusarenan invigdes vid Långviksbadet.
  • Skapad: 08 JUN 2015 11:32

Flertalet föreningar i Kalmar tillsammans med kommunen fick under söndag 7 juni sin nya utomhusarena invigd och nu väntar flertal arrangemang till att börja med för basketboll, fotboll, handboll och volleyboll.

 

Invigning i Kalmar

Normalt vid invigningar så brukar någon klippa av ett band men här vad det tvärt om där involerade föreningar knöt ihop ett band...

 

Flertalet personer från KFUM Kalmar har varit involverade för att "basketdelen" kunde färdigställas - och troligtvis den bästa delen av utomhusarenan...
Ett stort "lass" har dragits av Jonas Sjöberg, i vit tröja, tillsammans med föreningens ordförande Johanna Eriksson som garanterat sken mer än solen denna invigningsdag...
Basketplan
En som var minst lika glad för anläggningen som Jonas Sjöberg och Johanna Eriksson var distriktets distriktslagsansvarige Damir Tolic, iförd sin röda distriktslagscoachtröja, som nästa vecka är en av ansvariga ledare på en basketcamp arrangerad av KFUM Kalmar.

 

Utöver basket på helplan, och en halvplan som skymtar i bakgrunden på bilden ovan, så kommer det att arrangeras tävlingar i bland annat dans, innebandy, inlinehockey, boxning.
Utöver tävlingar så finns även möjlighet till att genomföra andra arramgemang då den stora planen har läktare på långsidorna för 250 personer, belysning för kvälls- och nattaktiviteter, bra ljudanläggning samt badstrand 150 meter bort.

Basketplanerna kommer under dagtid att vara öppna för allmänheten men några kvällar i veckan så har KFUM Kalmar träningar där för sina lag samt att planerna kan vara bokade för tävlingar och träningar - och då KFUM Kalmar har nyttjanderätten kommande 10 år så sker bokningar via föreningen.

Och som angivet i inledningen så finns det även möjlighet att testa på andra idrotten som volleyboll och handboll vilket det var möjligt redan invigningsdagen.
Sandplaner
När man sitter på den stora läktaren så har man basketplan, och havsutsikt, norrut och "sandplanerna" söderut - så står man på toppen av läktaren som är pyramidformad så set man en hel del idrott samtdigt...

 

Den första basketmatchen som spelades, innan besökare kunde testa på basket, var en uppvisningsmatch i rullstolsbasket mellan de spelarna som är med i den nystartade verksamheten inom KFUM Kalmar och spelarna från KFUM Kalmars herrlag.
Dags för uppkast
Dags för uppkast och än så länge har spelarna från herrlaget viss kontroll på läget...
Första matchen
Men när matchen led mot sitt slut så kan man notera att herrlagets spelare inte hade mycket att säga till om i matchen...
Och som ni ser en utmärkt spelplan och inte långt bort till stranden !

Skribent: Jovan Skundric
E-post: This is a mailto link


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info