Hoppa till sidans innehåll

Uppskattad clinic med Dennis Aulander

31 DEC 2012 16:05
Fredag 28 december genomfördes en uppskattad clinic för ungdomsledare under ledning av "basketmångsysslaren" Dennis Aulander i Nässjö Sporthall.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:47

Under fredagen 28 december genomfördes under elitspelaren, baskettränaren ligalag, läraren Sanda Basketgymnasium, expertkommentatorn m m Dennis Aulanders ledning och med Nässjö Baskets F 97 och P 97 som träningstrupp en mycket uppskattad basketclinic.

Målgruppen var distriktets ungdomstränare.
De 20 deltagarna med en åldersstruktur på mellan 15 till 45 år från Brahe Basket, Forum Basket, Nässjö Basket och Oskarshamns BBK fick under dagen många nya idéer och tankar runt sina uppgifter som ungdomstränare.
Clinicen avslutades med att deltagarna under Dennis ledning följde ligamatchen mellan Nässjö och ECO Örebro.

Här följer Dennis ord efter genomförd clinic:

"Jag tycker det var en mycket givande dag och det glädjer mig ofantligt över de 20-tal ungdomscoacher som dök för att deltaga, inte för min skull utan för deras egen skull.
Det finns alltid något nytt att lära sig men för att klara av de måste man vara mottaglig och det visade ju denna grupp med eftertryck genom att avsätta x antal timmar en ledig dag.
För mig var det också givande i den bemärkelsen att man inser vilka enorma eldsjälar det finns därute i basketsverige, redo att hjälpa nästa generations Eldebrinkar och Jerebkos till framgångar, att då få möjligheten att bidra med ett par tips och ideér till dessa coacher längs vägen, känns helt fantastiskt!"

Vi hoppas kunna följa upp fredagens clinic med en fortsättningclinic och dessutom under början av 2013 genomföra clinic för föreningarna i södra och östra delen av vårt distrikt.

Skribent: Åke Sjögren


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info