Hoppa till sidans innehåll

Dags för en ny säsong...

12 AUG 2014 11:28
Nu så har de flesta lagt sommaren bakom sig och då är det dags att tänka på den nya säsongen som står redo...!
  • Skapad: 12 AUG 2014 11:28

Många av oss har haft en trevlig sommar med och utan basket där denna sommar som började bra med att damlandslaget lyckades kvalificera sig till Eurobasket Women i Ungern och Rumänien i juni.2015.
Och i skrivande stund så har herrlandslaget börjat sin resa mot Eurobasket 2015 och vi får hoppas på att det blir minst en andraplats i gruppen vilket kan räcka till slutspelet nästa år i september.
Var Eurobasket 2015 ska spelas kommer att presenteras nästa månad.

Tyvärr så var juli och starten av augusti månad en mörk period ( även om solen lyste på oss som aldrig förr ) för våra ungdomslandslag där U20 Herrar, U20 Damer, U18 Damer och U16 Damer tyvärr hamnade i B-divisionen i EM för ungdomslag och där U18 Herrar tyvärr förlorade semifinal mot Tyskland och sedan match om tredje pris mot Finland - vinst i en av dessa två matcher och plats i A-divisionen hade väntat nästa sommar.

Nu är det "bara" att ta nya tag kring ungdomsverksamheten och vi i distriktet "drar vårt strå till stacken" i och med att vi de senaste säsongerna stadigt har ökat med antal ungdomslag och inför säsongen 2014/15 så har vi en ny toppnotering gällande antal ungdomslag - och med en fortsatt satsning fårn föreningarnas sida på EB-verksamheten så kommer vi framöver att se ännu fler ungdomslag som sedan kommer att ge oss allt fler seniorlag.

Inom kort kommer inbjudningar att skickas ut gällande utbildningar av domare, tränare och sekretariatsfunktionärer där vi hoppas på ett fortsatt stort intresse - vilket behövs för att ta hand om det ökande antalet lag vi har i seriespel på främst ungdomssidan i dagsläget..:!

Inom kort kommer även information och inbjudan att skickas ut gällane DLT 2015 där platsen för turneringen ännu inte är fastställd av Svenska Basketbollförbundet - och från distriktets sida ämnar vi söka arrangemanget.

Välkomna till en ny spännande säsong...!

Skribent: Jovan Skundric
E-post: This is a mailto link


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info