Hoppa till sidans innehåll

Samlingen i Växjö 2 april

07 APR 2011 14:33
Ett antal föreningar var respresenterade i Växjö 2 april när vi hade genomgång av innevarande säsongs aktiviteter och det som är på gång framöver.
  • Skapad: 07 APR 2011 14:33

EBC OCH EB

Under dagen genomfördes även EBC och EB i Teleborgshallen under ledning av bland annat Jonas Morin, med ”basketfostran” i Växjö, som är ”pappa” till denna tävlingsform.

Deltagarna på samlingen fick också lyssna på Jonas Morin om hur denna tävlingsform kom till, och som är ett viktigt verktyg för rekrytering av spelare, och alla som lyssnade fick säkert motivation för ökat engagemang i EBC och EB.

Förra och denna säsongs spel i EBC och EB har varit en verksamhet under prövning och uppbyggnad men från och med kommande säsong, med start helgen 8-9 oktober, är detta tävlingsformen för U12 och yngre.
Under maj månad kommer samling att ske med föreningarna om EBC och EB säsongen 2011/12 då vi ska bestämma datum och vilken förening som ska ansvara för en EBC- eller EB-omgång.

TÄVLING

Under samlingen presenterades också några tävlingsfrågor där seniorspelet i kommer att genomföras enligt nuvarande bestämmelser och indelning i eventuell Division 2 och 3, primärt på herrsidan, är avhängt av antalet anmälda lag.
Anmält lag till seriespel under hösten är även anmält till vårdelen av seriespelet men däremot kan lag tillkomma under jul- och nyårsuppehållet.

För ungdomsspelet sker ändring till att spelet delas in i åldersbaserade serier U14, U16 och U18 med maximalt 6 lag i en och samma åldersgrupp.
Vid fler än 6 lag i en och samma åldersgrupp delas lagen in i två eller flera grupper där lagen placeras i grupperna beroende på spelet innevarande säsong och inför höstens spel kommer samling att ske för genomgång av indelningarna.
Anmält lag till seriespel under hösten kan ”stiga av” från vårdelen av seriespelet utan kostnad om det görs innan omlottning sker av ungdomsserierna då även nya lag kan tillkomma.
Omlottning för ungdomsserierna innebär att lag kan ”åka” upp eller ner i seriespelet inom sin åldersgrupp alternativt att laget flyttas till annan åldersgrupp.

Under nästa vecka sänds inbjudan ut till seriespelet säsongen 2011/12 och i denna inbjudan finner ni alla datum gällande seriespelet säsongen 2011/12 och på hemsidan kommer datum för andra verksamheter att uppdateras inom kort.

DISTRIKTSLAG

För distriktslagsverksamheten gäller uttagningar och spel i turneringen på ”hemmaplan” i Jönköping 20-22 maj och inom kort kommer samtal att föras mellan distriktet och Svenska BBF om distriktslagsspelet kommer att fortsätta i Jönköping eller och det ska förläggas på annan ort.
Nytt för i år är att sommarläger kommer att genomföras i Västervik för spelare upp till och med årskurs 7 som en förberedelse till kommande uttagningar till Miki Herkel Cup respektive distriktslag och detta är planerat att ske 30 juni till 3 juli där inbjudan till detta skickas ut nästa vecka.

FÖRENINGSUTVECKLING

En presentation gjordes under dagen av Mikael Hill från SISU Idrottsutbildarna med tonvikt på utveckling och rekrytering och denna presentation var en kort sammanställning av den verksamhet som väntar alla föreningar framöver med start 5 maj respektive 25 augusti.
Målet är att varje förening som har basketverksamhet ska genomgå ett antal samlingar med sin lokala SISU-representant där delar tas upp för att lyfta föreningens verksamhet på alla nivåer och där avslutningen blir att föreningen blir certifierad, specifikationen för certifieringen tas fram av distriktsstyrelsen i samverkan med SISU Idrottsutbildarna.
Denna ”certifieringsverksamhet” startar om med intervaller på cirka 2-3 år då det blir ändringar i föreningarnas styrelser.
Mer information om detta skickas ut till föreningarna kommande vecka där även fördelning kommer att meddelas föreningarna gällande vilka som ska delta 5 maj respektive 25 augusti.

AVSLUTNING...

Denna samling kommer att ske vid motsvarande tidpunkt nästa år och då sker även en stor avslutning på säsongens EBC och EB i samband med samlingen och Jonas Morin lovade att komma ner och hålla i säsongsavslutningen för spelare och ledare i EBC och EB.

Skribent: Jovan Skundric


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info