Hoppa till sidans innehåll

Matchflytt


Matchflyttningar kan göras kostnadsfritt under fas 1 i framtagningen av spelprogrammet. Efter fastställt spelprogram, Fas 2, kan matchflyttar göras till 7 dagar (168 timmar) före match mot en avgift. Fas 1 är under perioden 1 juli till 31 augusti. Fas 2 är samma som fastställt spelprogram och är from 1 september.

Matchändringar görs på följande sätt:

 1. Kontakta motståndarna och kom överens om att matchen ska flyttas. Finns inte kontaktuppgifter angivet till lagets coach ska du i första hand kontakta föreningen och i andra hand någon person i föreningens styrelse.
   
  1. Är det din hemmamatch ska du samtidigt erbjuda nya matchtider till motståndarna. Behöver du hjälp att söka lediga tider, kontakta StBDF. Motståndarlaget (bortalaget) har sju dagar på sig att återkomma till dig för bekräftelse på de förslag du angett. Om inte motståndarlaget återkommer inom 7 dagar flyttas matchen utan deras godkännande. Det kan vara svårt att hitta tider i hallarna så försök alltid att använda er träningstid som matchtid.
  2. Är det din bortamatch, be motståndarlaget (hemmalaget) att ta fram förslag på ny matchtid. Om hemmalaget inte återkommer med förslag på ny matchtid inom 14 dagar debiteras en avgift enligt bilaga 2.
 2. Betala in matchflyttningsavgiften. Om du vill påskynda handläggningen kan du skicka kvitto på inbetalningen till This is a mailto link
 3. Informera StBDF genom att fylla i avsett elektroniskt formulär. På denna blankett ska du ange när och vem du har pratat med i motståndarlaget och bifoga dennes kontaktuppgifter. Har ni kommit överens om ny matchtid ska detta anges här.
   
 4. Matchen är flyttad i och med förbundets bekräftelse på matchändringen. Denna bekräftelse skall göras inom två arbetsdagar efter att föreningarna har utfört punkt 1-3 och ny matchtid är överenskommen.

En matchflytt som anmäls när det är mindre än 7 dagar kvar till match kan endast godkännas om exceptionella skäl föreligger. StBDF:s ledningsgrupp beslutar om de angivna skälen är godtagbara.

En matchflytt som anmäls med mindre än 24 timmar före match eller på fredagen före helgens matcher kommer inte att hanteras.

Om en match måste ställas in dagen innan eller på fredagen för helgens match ska motståndarlaget via telefon och StBDF kontaktas via mail till This is a mailto link. Lag som ställer in match vid detta tillfälle debiteras avgift enligt bilaga 2 samt domar- och hallhyreskostnader.

I division 2 Svealand råder speciella bestämmelser, se Svenska Basketbollförbundets tävlingsbestämmelser.

Avgifter vid matchflyttningar Fas 2

U13-U20

Senior

Mer än 14 dagar innan

500 kr

500 kr

7-13 dagar innan

1 000 kr

1 000 kr

6-2 dagar innan (endast exceptionella skäl)

2 000 kr

2 000 kr

1 dag innan (hanteras ej)

2 500 kr

2 500 kr

     
Om lag ej återkommer med matchtid inom 14 dagar 500 kr 500 kr
Uppdaterad: 23 NOV 2016 09:03 Skribent: Tony Classon


BorjaSpela_180x180

 

JSU_180x180

SAMARBETSPARTNERS

BS_180x180

 

 SISU_180x180

 

 

Postadress:
Stockholms BDF
Fakturaadress E-faktura: This is a mailto link, Gustavslundsvägen 34
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 34 vån 1
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info