Hoppa till sidans innehåll

Girls Camp 2020

01 DEC 2019 18:21
Nu kan föreningarna ansöka om att anordna ett Girls Camp.
  • Skapad: 01 DEC 2019 18:21

Girls Camp 2020

Alltför många tonårstjejer slutar spela basket – det vill vi ändra på. Vi upprepar succén från förra året och arrangerar Girls Camp, ett samarbete mellan Svenska Basketbollförbundet och SBL dam med stöd av FIBAs kampanj “Her world. Her rules… Welcome to my playground!“.

Girls Camp är ett basketläger där målgruppen är U13 och U14-tjejer. Syftet med lägret är att tjejerna, oavsett kunskap och tidigare erfarenhet, ska få umgås tillsammans en hel helg och få ta del av så mycket basketglädje som möjligt. Förra året arrangerades fem läger men den här säsongen vill SBL Dam öka antalet läger för att nå ut till ännu fler. Tanken är att det ska vara en profil från SBL Dam per läger och att det förhoppningsvis kan sammankoppla generationer och inspirera tjejerna till att fortsätta spela basket.

Säsongen 2019-2020 kan klubbar ansöka om att arrangera Girls Camp på sin ort 15-16 februari eller 7-8 mars. För att få arrangera ett läger behöver minst två klubbar samarbeta då syftet är att tjejerna ska få höra nya röster samtidigt som de kan skapa nya kompisrelationer med spelare från andra föreningar. Helgerna kommer bestå utav basketträningar enligt given träningsplanering i enighet med nya SUPen, teorisamtal samt inspiration från en SBL Dam-profil.

Under båda Girls Camp-helgerna spelas matcher i SBL Dam och fribiljetter till en match kommer delas ut till samtliga spelare som deltar. Att tillsammans titta på en match vare sig det är live eller genom Solidsports sändningar blir ett perfekt inspirationstillfälle för tjejerna. I de arrangörsorter där det inte spelas ligamatcher kan en gemensam resa göras vid ett senare tillfälle.

 

Vad kommer ingå i paketet Girls Camp

o   Förslag på lägerschema

o   Förslag på träningsplanering som kan användas, i enlighet med nya SUPen

o   Bollar (begränsat antal)

o   Girls Camp T-shirts till samtliga spelare och ledare

o   Vi kan till viss del täcka vissa omkostnader för att förebildens/profilens resa till camp.

o   Gratis inträde på en match i SBL Dam, antingen lägerhelgen eller en annan helg (i mån av plats).

o   Teorimaterial; lagsammanhållning, pubertet, sitta ner med profilerna.

o   Vid behöv hjälp med att kontakta en förebild/ ambassadör från SBL Dam.

 

För att beviljas Girls Camp-paket ifylls formulär (se nedan), där ni kan se vad ni krävs för att arrangera ett läger. Sista ansökningsdatum för att få arrangera ett Girls Camp-läger är 15/12 och görs via detta formulär. 20/12 meddelas om ni är en av de föreningar som får arrangera!

Vid frågor, kontakta This is a mailto link

 

Skribent: Sebastian Sandberg
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Västerbottens BDF
Gammliavägen 5
903 42 Umeå

Kontakt:
Tel: +46737758902
E-post: This is a mailto link

Se all info