Hoppa till sidans innehåll

Information Covid 19 inför vårens seriespel

14 JAN 2022 08:26
Med utgångspunkt i de senast meddelade restriktionerna (10 januari) planerar WBDF för att vårens seriespel kommer att starta som planerat 15-16 januari.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2022 08:26

Allmänt

WBDF tolkar Folkhälsomyndighetens nuvarande restriktioner som att seriespelet går att genomföra eftersom det är ordinarie tävlingsverksamhet. Det ställer dock höga krav på alla deltagande. Nedan beskriver vi vad alla behöver ta hänsyn till och följa. Vi ber er påminna alla om att vi befinner oss i en pandemi och att det är en vinst om vi lyckas genomföra seriespelet.

 

Hemmalag/Arrangörer

För hemmalag/arrangörer gäller att de ska följa Folkhälsomyndighetens instruktioner gällande åskådarantal, sittplatser, distansering och eventuella krav på vaccinationsbevis.

Vilka regler som gäller för respektive match/arrangemang avgörs av respektive hemmalag/arrangör utifrån beräknat antal åskådare och den aktuella hallens åskådarkapacitet, se alternativ nedan.

 

Det är viktigt att hemmalaget/arrangören informerar gästande lag om vad som gäller.

Alternativ 1. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus utan vaccinationsbevis gäller ett tak på max 50 åskådare. Fortsatt gäller de nuvarande rekommendationerna om enbart sittande publik, max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap.

Alternativ 2. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 50 åskådare och där vaccinationsbevis skall användas införs krav på max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap. Fortsatt gäller endast sittande publik.

I begreppet åskådare ingår alla personer som inte är utövare i den aktuella matchen. Som utövare räknas de spelare, ledare, domare och matchfunktionärer som är deltagare i matchen. Spelare, ledare, domare och funktionärer som inte deltar i matchen räknas in i begreppet åskådare.

För hemmalag/arrangör som har svårigheter med att genomföra sin match/sitt arrangemang utifrån något av ovanstående alternativ så finns alltid möjligheten att genomföra matcher/arrangemang utan åskådare alternativt med enbart några få åskådare (exempelvis bortalagets chaufförer).

 

För deltagande lag och funktionärer

För spelare, ledare, domare och funktionärer är det ytterst viktigt att enbart fullt friska personer deltar. Det är respektive förening, respektive domare och respektive hemmalag/arrangör som är ansvariga för detta.

 

Finns tecken på symtom skall spelaren, ledaren, domaren eller funktionären inte medverka och inte heller befinna sig i hallen/anläggningen.

 

För att minimera risken för smittspridning rekommenderar vi att…

… spelare, ledare, domare och funktionärer minimerar de sociala kontakterna utanför den normala kontaktkretsen (familjen, skolan/arbetsplatsen, träningsgruppen).

… alla ombyten och dusch sker hemma och omklädningsrum används i så liten utsträckning som möjligt. För gästande lag som önskar (måste) använda omklädningsrum gäller att detta måste avtalas med hemmalaget/arrangören i förväg.

… arrangören tillhandahåller handsprit till spelare, ledare, domare och funktionärer.

… arrangören utser hallvärd/hallvärdar som hjälper utövare och åskådare att följa Folkhälsomyndighetens instruktioner.

 

 

Vid konstaterad eller misstänkt smitta skall kontakt omedelbart tas med WBDF för bedömning av nästa steg/åtgärder.

Kontakta Michael på This is a mailto link eller 0704-402713.

 

I nuvarande situation så kan matcher ställas in på kort varsel.

Besked om inställd match skickas ut via sms med önskan om att mottagaren bekräftar.

De berörda lagen kommer därefter överens om ny matchtid och Matchändringsblankett skickas in till This is a mailto link av det lag som initierade att matchen ställdes in.

 

WBDF tar inte ut någon matchändringsavgift för matcher flyttade på grund av Covid 19-smitta.

Matcher kan spelas fram till och med 8 maj.

Tänk på att Skövde Basketcup spelas 29 april-1 maj och kvalspelet till Final Four spelas 7-8 maj.

Hälsningar

Westra Sveriges BDF

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info