Hoppa till sidans innehåll

Normala rutiner i seriespelet från 9 februari

08 FEB 2022 10:57
Från och med onsdag 9 februari återgår Sverige till ett normalläge utan restriktioner och detta gäller även för Westras seriespel.
  • Skapad: 08 FEB 2022 10:57

Trots detta påminner vi om att smittspridningen är fortsatt stor, så följ de allmänna riktlinjerna om att vara hemma vid sjukdom (symptom), extra noggrannhet med hygien och användande av handsprit!! 

Rutiner/regler för Matchändringar och Inställda matcher finns i våra Lokala Tävlingsbestämmelser, se urklipp nedan.

Det finns även ett stort antal flyttade matcher som fortfarande saknar matchtid och det är hög tid att berörda föreningar löser dessa tider.

Senast måndag 20 februari vill vi att ni skickar in dessa tider, och att ni då använder Matchändringsblanketten (för att undvika missförstånd).

De matcher som behöver tidsättas finns i bifogade fil.

Saknade matchtider 220208.xlsx

 

  1. Matchändring och inställd match

17:1 Matchändring

Förening som flyttar match skall använda av WBDF fastställd blankett. Motståndarlaget skall godkänna matchändringen. Därefter insändes blanketten till WBDF. Som datum för matchändringen räknas datum då komplett ifylld matchändringsblankett är WBDF tillhanda.

Ej komplett matchändringsblankett innebär att matchändringen inte godkänns av WBDF, och därmed skall matchen spelas på det ursprungliga matchdatumet.

Det är inte möjligt att göra matchändringar senare än 6 dagar innan utsatt matchdag, exempelvis kan en match som har utsatt matchdag på en lördag inte flyttas senare än söndagen innan den aktuella lördagen.

Underskrids den tiden skall matchen spelas på utsatt matchdag.

Match kan inte flyttas till datum tidigare än 6 dagar efter matchändringsdatum.

Ändrande förening skall stå för alla eventuella merkostnader i samband med ändringen.

Hemmalaget ansvarar för att avbokning av den gamla tiden samt bokning av ny matchtid sker.

17:2 Inställd match

Om lag på grund av exempelvis sjukdom måste ställa in match senare än 6 dagar innan utsatt matchdag skall kontakt tas av den aktuella föreningens firmatecknare med officiell representant för WBDF.

Notera att kontakt inte skall tas med motståndarlaget innan kontakt tas med WBDF, görs detta avslås begäran automatiskt.

Som officiell representant för WBDF räknas Distriktsstyrelsens ordförande, Administrativa kommitténs ordförande, Domarkommitténs ordförande eller Kanslichefen.

Beslut tas därefter av WBDF om den aktuella matchen skall ställas in, och i detta fall utan administrativ avgift. WBDF kontaktar motståndarlaget och meddelar beslutet.

Förening som ställer in match debiteras domarkostnad enligt tävlingsbestämmelserna samt de kostnader som uppstår för motståndarlaget i samband med den inställda matchen.

Om WBDF beslutar att avslå begäran om inställd match skall matchen spelas på utsatt matchdag.

Nu hoppas vi på en skön basketvår!!

 

Hälsningar

Westra Sveriges BDF

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info