Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet

28 SEP 2021 15:40
Säsongen 21/22 står för dörren och det är med stor glädje vi i styrelsen och vår personal kan konstatera att vi åter igen håller vårt löfte om att var ett av de mest växande distrikten i landet.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2021 15:40

Vi vill tacka alla spelare, ledare och andra engagerade i distriktet för ett stort arbete och ni skall vara både stolta och nöjda.

Det är också med glädje som jag ser nya föreningar i distriktets seriespel.

Välkomna till basketgemenskapen Crossover BAC, Hönö IS, Tidaholm-Falk BK och Gärdhems Vi Unga.

Lycka till och hoppas att era ledare och spelare skall trivas med vår sport och att ni kommer finns med hos oss i många år framöver.

En pandemi råder och trots att vi nu kanske ser ljuset i tunneln och därmed hoppas på att framöver slippa restriktioner vill jag vädja till er alla att fortsätta följa direktiven från Folkhälsomyndigheten och regeringen samt att fortsätta leva efter de försiktighetsåtgärder som inte längre är ett krav!!

Vi har länge hört om stor efterfrågan på utbildning i distriktet och genom ett avtal med Svensk Basket administrerar vi nu utbildning för domare och tränare från vårt kansli.

Vi jobbar vidare med de traditionella utbildningshelgerna, hoppas att det passar er.

Om ni i föreningen så önskar erbjuder vi även skräddasydda utbildningar som arrangeras ute hos er, ta kontakt med kansliet för hjälp.

Hela utbildningsplaneringen hittar ni på vår hemsida www.westrabasket.se.

Det ökade antalet seriespelande lag, faktumet att några domare väljer att avsluta sin karriär i kombination med att några av våra bästa domare fått förtroendet att döma i de högre serierna gör att vi kliver in i säsongen 2021-22 med en domarbrist.

Behovet av både nyrekrytering av Matchledare och tillskott till Distriktsdomargruppen är stort och här måste alla distriktets föreningar engagera sig.

Varje förening behöver en Domaransvarig som jobbar med nyrekrytering och med hjälp av oss på Westra utbildar föreningens nya och gamla domare.

Regeringen och Riksidrottsförbundet har kommit med ett återställningsstöd till idrotten och en hel del pengar har även kommit basketen tillhanda.

Vi väntar nu på information från Svenska Basketbollförbundet om fördelningen och naturligtvis kommer vi att så fort som möjligt betala ut dessa pengar till föreningarna.

Detta var lite om det mest aktuella just nu.

Jag, hela styrelsen och kansliet ser fram emot en härlig säsong med många bra och trevliga matcher.

 

Har ni några frågor så tveka inte att ta kontakt med vårt kansli.

Michael Malm ansvarar för föreningsutveckling, ekonomi, föreningsstöd, utbildning och har tävlingsjouren kvällar och helger.

Hanna Wallerman kontaktar ni om domaradministration, lägerverksamhet, Easy Basket och sociala medier.

Filippa Reismer hjälper er med alla tävlingsfrågor, handlägger (eventuella) disciplinärenden och tävlingsärenden.

 

Som avslutning vill jag ta upp ett gammalt önskemål som vi inte riktigt kunde nå förra året, att det fleråriga arbetet med Värdegrund och Fair Play skall göra vår Disciplinkommitté arbetslös denna säsong!!

 

Med stort hopp om en lyckad säsong!!

 

Baskethälsningar

Håkan Wettersten

Ordförande Distriktsstyrelsen

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info