Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet december 2019

27 DEC 2019 10:49
Nu när året närmar sig sitt slut är det åter dags för mig att summera och därefter se framåt.
  • Skapad: 27 DEC 2019 10:49

Det är med stor glädje jag som ordförande ser utvecklingen av antalet spelare och antalet lag i vårt seriesystem, som år från år ökar och vårt distrikt kan med stolthet konstatera att vi klarar målet - Vi ÄR förmodligen det distrikt som växer mest.

 

Från WBDF:s sida arbetar vi hårt med att stötta både existerande (gamla) föreningar och stödja nya föreningar som dragit igång verksamhet.

Det senaste året har basketverksamhet etablerats i Mölnlycke, Vårgårda och Ytterby, och vi hoppas att måla flera vita fläckar med basketfärger framöver.

 

Vi kan också se att våra EB-arrangemang är idrott när den är som allra bäst, alla har skoj och vinna är inte det viktigaste.

All heder till spelare, ledare, åskådare och arrangerande föreningar och dess funktionärer som gör ett jättejobb.

Jag kan redan nu avslöja att vi för den äldsta åldersgruppen kommer med nyheter för de två sista spelomgångarna i vår.

Mer detaljer om detta kommer under januari.

 

Även på elitsidan ser det bra ut för våra lag i Förbundsserierna.

Det är både kul och viktigt att vårt distrikt får fler lag på denna nivå och nu ser vi fram emot representation även i herrarnas Basketetta.

Naturligtvis ser även gärna att det blir fler lag i Basketettan Damer så att vi snart kan kalla den för vår serie.

 

En viktig knut som behöver lösas är hur fler av alla de flickor och pojkar som påbörjar sin basketkarriär i vårt distrikt kan få förutsättningar att utvecklas och fortsätta uppåt i seriesystemet genom att vi underlättar de känsliga övergångar som finns både mellan Easy Basket och ungdomsbasket samt mellan ungdomsbasket och seniorspel.

 

Styrelsen och kansliet har flera idéer om detta skall kunna förverkligas, tankar som alla ni i distriktet just nu ges möjlighet att tycka till om i två enkäter.

Vi har fått många svar men hoppas på att fler hör av sig så att vi får så bra underlag för beslut som möjligt.

Vi kommer att återkomma när vi tagit del av alla kloka synpunkter och det är dags att lägga ett förslag, troligen sker detta vid årsmötet 12 mars.

 

Ett faktum som bekymrar mig är att inte får igång en U19-serie för flickor, och att det är få lag som deltar i åldersklassen DU17.

Vad kan vi göra åt detta?

Snälla tomten kan du inte ge oss svaret i en julklapp!

 

Återigen måste jag ta upp det som hände på sensommaren och under den tidiga hösten, dvs Distriktsmästerskapet.

Det var både kul och inspirerande att få en sådan uppslutning med deltagande lag, en tidigare säsongsstart och många spännande matcher.

Den nya klassindelningen, borttagandet av handikappsystemet och avslutande slutspel har förhoppningsvis skapat en ny tradition i vårt distrikt,

 

Halva seriespelet är nu avklarat och vi ser att kvaliteten på matcherna ökar och därmed att det spelas både mer och bättre basket än på länge.

 

Det är även mer åskådare som hittar till våra matcher, ett exempel är herrderbyt i Division 2 mellan Borås två lag som drog ett par hundra personer till en match som flyttades till Boråshallen.

Vi kan se att det allmänt är mer publik på våra matcher under denna höst, jämfört med tidigare.

 

Här hoppas vi att vårt arbete med att visa våra lokala serier på sociala medier har hjälpt till att sprida intresset, med hjälp av er i föreningarna så kommer detta att både fortsätta och utvecklas.

 

Jag har under ett par år önskat att Disciplinkommittén skulle bli arbetslös.

Detta faktum börjar närma sig, men tyvärr det har droppat in ett par ärenden, dock är vi långt ifrån den mängd som var gällande för tre-fyra år sedan.

Anledningen till detta finns naturligtvis ute hos er i föreningarna, ert värdegrundsarbete bär frukt.

Från WBDF:s sida så hjälper vi föreningarnas arbete genom att kommunicera och följa upp de händelser som vi får kännedom om, och vår erfarenhet är att alla föreningar ser seriöst på arbetet med Fair Play.

 

Glädjande är också det fina jobb som vår Domarkommitté gör och som innebär att vi får fler och fler nya domare på både Distriktsnivå och Förbundsnivå, en förutsättning för att vi skall kunna fortsätta växa.

 

Som avslutning tackar jag alla er som gör ett STORT JOBB ute på fältet och passar på att önska alla basketutövare en riktigt GOTT NYTT ÅR!

 

Håkan Wettersten

ordförande

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info