Hoppa till sidans innehåll

Nytt i Westra november 2016

19 NOV 2016 15:54
Ja, det var ett tag sedan det hände något här, men som tur är så händer det mycket i distriktet istället. Lite kort om vad som är på gång nu när säsongen har dragit igång på allvar.
  • Skapad: 19 NOV 2016 15:54

Vi håller på att revidera vår vision som formulerades för 5 år sedan och där vi vill vara

DET MEST VÄXANDE DISTRIKTET I LANDET

Hur långt har vi nått idag?

Ja, vi kan redovisa många positiva svar på denna fråga:

Easy Basket, alltså basket för de allra yngsta har nästan fördubblats från säsongen 2014-2015 från ett 40 tal lag till stabilt antal deltagande lag på 70 denna höst.

Distriktet har fler herrlag än på många år och ser fram emot den nystart som just nu sker på Division 4-nivå i Skaraborg med flera nystartade föreningar.

Säsongen 2015-2016 hade vi en Division 3 Damer-serie för första gången på många år, och denna höst är serien etablerad med åtta deltagande lag.

Westra växer också på ungdomssidan med en ökning på cirka 15 % sedan förra hösten.

Om vi växer mest i landet kan jag inte svara på men en sak är säker, vi växer.

Förra säsongen startades ett Klubbdomarprojekt som har gjort kanonsuccé.

Det kommer fram fler och fler domare och för första gången i historien kan vi nu arrangera en egen Steg 2 Domare-kurs i distriktet.

Beslutat att införa certifiering av Klubbdomarna har också varit ett bra initiativ av Domarkommittén, vilket gjort att våra yngsta spelare får bättre utbildade domare på sina matcher.

För att öka kvalitén runt våra matcher inför vi i år att ytterligare en person vid funktionärsbordet skall vara certifierad, vilket förhoppningsvis skall göra att matcherna flyter bättre.

DK jobbar vidare med domarprojektet och hoppas att klubbarna kan bidra med att ta fram lämpliga kandidater.

En vädjan är att vi denna säsong låter våra unga domare göra sitt bästa och ibland kanske göra fel utan att vi coacher och föräldrar påtalar detta.

Vi vill inte ha de svarta rubrikerna som ungdomsfotbollen har fått under året.

Säsongen 2015-2016 avslutades med att domarna träffades i samband med Final Four och hade för en gemensam utbildning och utvärdering av säsongen vilket kommer att bli tradition.

Coacherna säger ni säkert  - Vad gör ni för dem?

Ja, vi har tänkt på dem också.

Förra året fick fyra klubbar möjligheten att få en mentor till sina coacher och vi hoppas kunna erbjuda andra föreningar samma sak denna säsong.

Vad är då detta?

Jo, förbundet försöker hitta en lämpligt utbildad och erkänt duktig coach som kommer till er förening och jobbar med ledarnas utveckling.

Det kan vara allt från samtal om coaching av matcher till hjälp med att lägga upp träningar, helt enligt föreningens och dess ledares egna önskemål.

Vidare hoppas vi kunna presenter ett bra program för coacherna under Spalding Basketshop Cup våren 2017 där vi erbjuder clinic med de bästa coacherna vi har i distriktet.

Ett annat projekt som vi har sjösatt är BLI EN BÄTTRE COACH!

Projektet genomförs i samarbete med SISU som hjälper oss med kompetens och resurser. Andra samarbetspartners är våra ligalag, vilket bland annat innebär att deltagarna i projektet har fri entré till Borås Baskets och Marks hemmamatcher.

Spännande föreläsare som kommer att medverka är Jonte Karlsson och Jim Thuresson.

Westra arrangerar tillsammans med Svenska Basketbollförbundet ungdomsturneringen Jr NBA, som genomförs under skolloven för elever i årskurs 5 och 6.

Som ni ser händer det mycket i Westra och det är mycket stimulerade att vara ordförande för distriktet.

Ni som gör det stora jobbet ute på fältet i distriktet skall sträcka på er ordentligt.

Det är ni som ställer med all tid och allt engagemang som ger oss energi att fortsätta arbeta för er och era föreningar, spelare och föräldrar.

Som avslutning kan jag också nämna att vårt arbete med spelarutveckling inom ramen för Distriktslagverksamheten växer och som ett tecken på detta deltog vi med hela sju lag i Distriktslagsturneringen i Uppsala vilket är mer mer än i något annat distrikt.

Det var lite om vad vi i styrelsen och folket på kansliet jobbar med.

 

Lycka till!!

Håkan Wettersten

ordförande

 

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info