Hoppa till sidans innehåll

Dags igen – Ny härlig basketsäsong på G!

20 AUG 2012 16:11
Jag hoppas att alla haft en riktigt bra sommar. Att under en tid få chansen att vara ledig och ladda batterierna går inte att nog värdera. Vädret skulle väl kunnat vara lite bättre på hemmaplan men detta går ju inte att påverka och några fina dagar blev det allt.
  • Skapad: 20 AUG 2012 16:11

Mycket exponering – Fler som vill vara med

Några highlights som förhoppningsvis kommer att hjälpa oss att få fler att tycka basket är kul är de svenska damernas succe i EM-Kvalet och basketen under OS där vi serverades massor av toppidrott med spännande matcher och fantastiska spelare.

 

Nu är det dags för herrarnas marsch mot EM, den 15 augusti börjar man borta mot Bulgarien och den 21 augusti spelar dom i Boråshallen, då måste vi fylla hallen för att ge våra svenska kämpar vårt stöd, utnyttja de erbjudanden ni fått från förbundet och ta med Er föreningen till Borås. Denna gång känns det som att Sverige har stora chanser att ta sig till EM!

Vi ses i Boråshallen!

 

Den exponering vi har fått under sommaren och som fortsätter under hösten med herrarnas EM-Kval, måste vi använda på bästa sätt, jag hoppas att alla föreningar redan nu bokat upp basketinstruktioner i skolorna och skickat ut information om sin förening och dess verksamhet i sina närområden. Använd Arek Glocko som Er tillgång och boka upp honom för skolbesök, hör av Er till kansliet för mer info.

 

Positiv tendens

De tidiga indikationerna på årets anmälningar är att vi har ca 110 ungdomslag U13-U20, till detta tillkommer EB och seniorbasket, uppskattningsvis ca 110 lag till. En bra början och en liten ökning från föregående säsong och det är verkligen ett kanonarbete som görs ute i föreningarna för att öka vår verksamhet och få fler att spela basket. Har ni ideer att dela med Er?

 

Vision 2017

Westra Baskets vision till 2017 är att vi skall vara det mest växande basketdistriktet och ha 9.000 spelare och 600 ledare, det är en bit dit men jag är övertygad om att vi kan lyckas. Vi håller på och träffar alla föreningar för att förankra visionen och det ger verkligen massor av energi att träffa Er som jobbar hårt med Era föreningar och försöker skapa bra verksamhet, tack för det!!

 

Föreningskonferens

Den 2 september (flyttad från den 18/8) har vi höstens Föreningskonferens. Tills dess vill vi ha in all ”feedback” på visionen, sätta en del av de index som finns samt få förtroendet att jobba vidare med visonen. Handlingsplaner skall skrivas och granskas, så det är massor av jobb som behöver göras för att kunna börja exekvera planen.

 

Var med och bestäm!

Vi vill ju självklart att ni skall komma på alla möten som Westra kallar till, speciellt viktiga är Föreningskonferenserna, där ni grundlägger Westra Baskets visioner & inriktning. Där har ni också möjlighet att träffas och diskutera olika möjligheter till samarbete. Det andra mötet är årsmötet, där ni bestämmer vilka som har föreningarnas förtroende och skall sitta i styrelsen.

Det är också viktigt att ni är med och tar nödvändiga beslut för distriktets fortsatta utveckling.

 

Mitt mål är att alla föreningar är representerade på årsmötet och därför kommer jag att påminna Er massor av gånger om vikten att komma till dessa möten.

Hör gärna av Er till mig om det är något ni vill diskutera. Jag kommer gärna till Er förening och lyssnar och diskuterar framtid.

 

 

Kjell Eliasson

Ordförande Westra Basket

 

Tel: 0709-874021

Mail: This is a mailto link

Skribent: Michael Malm

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info